GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλετε να δείχνετε 10 χρόνια νεότεροι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε...

Οι άνθρωποι που έχουν σκύλο μπορούν να γυρίσουν πίσω το ρολόι της γήρανσης καθώς... η συντροφιά ενός σκύλου κάνει τους ιδιοκτή...



Οι άνθρωποι που έχουν σκύλο μπορούν να γυρίσουν πίσω το ρολόι της γήρανσης καθώς... η συντροφιά ενός σκύλου κάνει τους ιδιοκτήτες να δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι, διαπίστωσε νέα μελέτη.
Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα είναι ανεξάρτητο από την απόσταση που περπατούν οι ιδιοκτήτες βγάζοντας βόλτα το κατοικίδιό τους.

Ο ερευνητής Δρ. Zhiqiang Feng από το Πανεπιστήμιο St Andrews, δήλωσε: «Εάν έχετε στο σπίτι ένα σκυλί, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητάς σας είναι περίπου ισοδύναμο με ένα άτομο 10 χρόνια νεότερο».
Τα άτομα της τρίτης ηλικίας που παραμένουν δραστήρια, έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν μια σειρά από παθήσεις, ιδιαίτερα των μυών και των οστών. Επίσης, ενισχύουν την ψυχική τους υγεία.

Και αυτή η μελέτη έδειξε επίσης ότι, εκτός από τα σωματικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει, ένα σκυλί προάγει και την ψυχική υγεία του ιδιοκτήτη.
«Κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης», δήλωσε ο Δρ. Feng. «Ο δεσμός μεταξύ κατοικίδιου ζώου και ιδιοκτήτη ωφελεί γενικά την υγεία των ανθρώπων».
Ισχυρίζεται επίσης ότι όταν οι ηλικιωμένοι έχουν βοήθεια, όσον αφορά στην ευθύνη και τη φροντίδα που απαιτεί ένα ζώο, απολαμβάνουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία τους.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine, ο Δρ. Feng εξέτασε 547 ηλικιωμένους, των οποίων η μέση ηλικία ήταν 79 ετών. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επτά ημερών κλήθηκαν να φορέσουν ένα επιταχυνσιόμετρο που μετρούσε τις κινήσεις τους. Το 9% των συμμετεχόντων - περίπου 50 άτομα - ήταν ιδιοκτήτες σκύλων και όλοι έδειξαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Μετά τον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία και όσων είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, η έρευνα έδειξε ότι η κατοχή σκύλου μπορεί να παρακινήσει τους ανθρώπους να έχουν περισσότερη σωματική δραστηριότητα και επιτρέπει στους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, όπως οι κακές καιρικές συνθήκες και οι ανησυχίες για την προσωπική τους ασφάλεια.

Ο Δρ. Feng προσέθεσε, τέλος, ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η κατοχή σκύλου συνδέεται επίσης με αυξημένα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας στα άτομα άνω των 65 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση