GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύποπτη πηγή διαρροής πληροφοριών “τύπου Snowden”

Οι ομοσπονδιακές αρχές εντόπισαν και ερεύνησαν πρόσφατα το σπίτι ενός υπόπτου για διαρροή απόρρητων πληροφοριών, τύπου Edward Snowde...


Οι ομοσπονδιακές αρχές εντόπισαν και ερεύνησαν πρόσφατα το σπίτι ενός υπόπτου για διαρροή απόρρητων πληροφοριών, τύπου Edward Snowden, ο οποίος διέρρευσε έγγραφα με ευαίσθητα δεδομένα παρακολούθησης στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Yahoo News.
Συγκεκριμένα, ο ύποπτος φέρεται να είναι η πηγή διαρροής εγγράφων που σχετίζονται με το Terrorist Identities Datamart Environment (TIDE), μια βάση δεδομένων που περιέχει ονόματα υπόπτων για τρομοκρατία, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα The Intercept τον Αύγουστο 2014. Ο συγκεκριμένος μπορεί να έχει επίσης διαρρεύσει τον κατάλογο Tailored Access Operations της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, τον Δεκέμβριο 2013.
Το Yahoo News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης «μπορεί τώρα να είναι πιο απρόθυμοι να ασκήσουν ποινικές διώξεις που να αφορούν μη εξουσιοδοτημένες αποκαλύψεις στον Τύπο», αναφερόμενο πιθανώς στην προκύπτουσα έντονη αντίδραση κατά των εισαγγελέων που άσκησαν δίωξη στον Bradley Manning του WikiLeaks και της υπόθεσης του δημοσιογράφου James Risen, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης επειδή δεν αποκάλυψε μια πηγή πληροφοριών.
Στην ταινία «Citizenfour» της Laura Poitras που θα κυκλοφορήσει σύντομα και αναφέρεται στον Snowden, ο καταγγέλλων αποκαλύπτει στη δημοσιογράφο Glenn Greenwald για την ύπαρξη μιας δεύτερης «πηγής» διαρροής απόρρητων πληροφοριών.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση