GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετεγκατάσταση Σταθμού Τρένου & ΚΤΕΛ στο Ναύπλιο...[photos]

Την μετεγκατάσταση του τερματικού Σταθμού του Τρένου και του ΚΤΕΛ προτείνει η Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Καποδ...



Την μετεγκατάσταση του τερματικού Σταθμού του Τρένου και του ΚΤΕΛ προτείνει η Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Καποδιστριακού Δήμου που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τους μελετητές, η σύνδεση με το τρένο αλλά και τον προαστιακό σιδηρόδρομο αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα για την ανάπτυξη της πόλης του Ναυπλίου, δεδομένου ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κινητικότητα κατοίκων και επισκεπτών αλλά και τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους.
Στα πλαίσια της εκπόνησης του ΓΠΣ της πόλης του Ναυπλίου γίνεται προσπάθεια να τεθούν οι βάσεις για την επιδίωξη της επανέναρξης της λειτουργίας του τρένου μέσα από μια σειρά από δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, μια από τις οποίες είναι το ερωτηματολόγιο που θα καταγράψει την «εν δυνάμει ζήτηση» και θα ενισχύσει το επιχείρημα ότι η γραμμή είναι βιώσιμη.

Μια δεύτερη δράση είναι ο καλύτερος σχεδιασμός του Τερματικού Σταθμού έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανή ενόχληση (οπτική, ηχητική, ασφάλειας κ.λπ.) από τη διέλευση και λειτουργία του τρένου.

Για το λόγο αυτό προτείνεται ο τερματικός σταθμός του τρένου να μεταφερθεί στο Βορειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού έτσι ώστε να απελευθερωθεί το δάπεδο για άλλες πιο ήπιες δραστηριότητες (περίπατο κ.λπ). Η σύνδεση με το κέντρο της πόλης θα γίνεται με μικρό λεωφορείο μεγάλης συχνότητας.

Παράλληλα με το τρένο προτείνεται η μετεγκατάσταση του τερματικού σταθμού των λεωφορείων που αυτή τη στιγμή επιβαρύνει συγκοινωνιακά αλλά και περιβαλλοντικά το κέντρο της πόλης.

Ο τερματικός σταθμός των λεωφορείων θα βρίσκεται επίσης στο Βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού με δυνατότητα στάθμευσης δύο οχημάτων και εκδοτήριο εισιτηρίων.

Η σύνδεση με το κέντρο της πόλης θα γίνεται με το μικρό λεωφορείο μεγάλης συχνότητας που θα εξυπηρετεί και τον τερματικό σταθμό του τρένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση