GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε τις απίστευτες ικανότητες των pet σας και θα αγαπήσετε περισσότερο

Αν νομίζετε ότι οι ικανότητες του κατοικίδιου σας περιορίζονται στο να κάθεται όταν του το ζητάτε και να σας φέρνει πίσω τη μπά...



Αν νομίζετε ότι οι ικανότητες του κατοικίδιου σας περιορίζονται στο να κάθεται όταν του το ζητάτε και να σας φέρνει πίσω τη μπάλα που του έχετε πετάξει, κάνετε λάθος.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο απίθανες ικανότητες, που μάλλον δεν γνωρίζατε πως κρύβει το αγαπημένο σας κατοικίδιο πίσω από το αθώο βλέμμα του.

Οι σκύλοι μπορούν να οσφρηστούν ασθένειες
Το ότι οι σκύλοι έχουν μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης είναι γνωστό. Η μύτη ενός μέσου σκύλου είναι δεκάδες χιλιάδες φορές περισσότερο ευαίσθητη σε μυρωδιές από ότι η μύτη ενός ανθρώπου.

Για να αντιληφθούμε πόσο τεράστια είναι η διαφορά, αρκεί να φανταστούμε ότι, ένας σκύλος θα μπορούσε να εντοπίσει ένα σάπιο μήλο ανάμεσα σε δυο εκατομμύρια βαρέλια γεμάτα με μήλα.

Τα σκυλιά είναι ικανά να εντοπίσουν καρκινικά κύτταρα.
Ανάμεσα στην ατελείωτη γκάμα με μυρωδιές που μπορούν τα σκυλιά να εντοπίσουν, βρίσκονται κι εκείνες των άρρωστων κυττάρων.

Την τελευταία δεκαετία, μέσα από πολλές μελέτες και πειράματα, οι πιστοί μας φίλοι έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να οσφρηστούν τις λεπτές χημικές διαφορές ανάμεσα στους υγιείς και τους καρκινικούς ιστούς, όπως, μεταξύ άλλων, καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μελάνωμα, και καρκίνους των πνευμόνων, του στήθους, και του προστάτη.

Οι γάτες προσγειώνονται πάντα στα πόδια τους
Αν πέσει από ένα λογικό ύψος, οι πιθανότητες είναι ότι μια υγιής γάτα θα καταφέρει να προσγειωθεί στα πόδια της. Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Αλλά το ακόμα εντυπωσιακότερο, είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται.

Ακόμα και όταν η πτώση ξεκινάει ανάποδα, οι γάτες καταφέρνουν να γυρίσουν το σώμα τους, λυγίζοντάς το στη μέση, με τρόπο ώστε το μπροστά μέρος του σώματος να περιστρέφεται γύρω από διαφορετικό άξονα από ότι το πίσω.

Στην πραγματοποίηση αυτής της περιστροφής, φυσικά, βοηθάει το γεγονός ότι οι γάτες έχουν ιδιαίτερα ελαστική σπονδυλική στήλη, και η κλείδα τους δεν συνδέεται με τον υπόλοιπο σκελετό τους.

Τα ζώα έχουν “τηλεπαθητικές” ικανότητες
Σας έχει τύχει το κατοικίδιό σας να κρυφτεί πριν από μια επίσκεψη στον κτηνίατρο; Να αλλάξει συμπεριφορά όταν είστε άρρωστοι ή στενοχωρημένοι; Να καταλάβει ότι ο σύντροφός σας γυρνάει σπίτι πριν ακόμα ακουστεί η πόρτα;

Τα ζώα συχνά διαισθάνονται ότι το αφεντικό τους είναι στο δρόμο της επιστροφής.
Σύμφωνα με βρετανικές και αμερικανικές μελέτες, το 50% των νοικοκυριών με κατοικίδιο σκύλο και το 30% των νοικοκυριών με κατοικίδιες γάτες, έχουν αναφέρει ότι τα ζωάκια τους μπορούν να διαισθανθούν πως ένα μέλος της οικογένειας πλησιάζει στο σπίτι, αρκετή ώρα πριν φτάσει.
Επίσης, έχουν παρατηρηθεί χιλιάδες περιπτώσεις ζώων που διαισθάνονται φυσικές καταστροφές, όπως ένα ενδεχόμενο τσουνάμι, σεισμούς και τυφώνες.

Οι σκύλοι ανταποκρίνονται στον ανθρώπινο λόγο
Γνωρίζουμε καλά ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν και να ακολουθήσουν λεκτικές εντολές. Αλλά οι ικανότητες αντίληψής τους για τον ανθρώπινο λόγο δεν περιορίζονται σε αυτό.

Όταν μιλάμε στον σκύλο μας, καταλαβαίνει περισσότερα από όσα νομίζουμε.
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Current Biology, βρέθηκε ότι ο εγκέφαλος του σκύλου έχει μια φωνητική περιοχή, που λειτουργεί παρόμοια με την αντίστοιχη περιοχή του κροταφικού λοβού του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της μελέτης, δρ Attila Andics, το γεγονός ότι βρήκαν μια τέτοια περιοχή στον εγκέφαλο του σκύλου είναι μια μεγάλη έκπληξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται τέτοια περιοχή σε μη πρωτεύοντα ζώα.

Οι γάτες έχουν το δικό τους καμουφλάζ
Στο ζωικό βασίλειο, το σκήπτρο της προσωπικής υγιεινής ανήκει αναμφισβήτητα στις γάτες. Οι γάτες περνούν το 50% του χρόνου τους καθαρίζοντας και γυαλίζοντας τη γούνα τους. Αυτή τους η εμμονή είναι ριζωμένη στα γονίδιά τους για αρκετούς λόγους.

Όταν οι γάτες δεν κοιμούνται, περνούν το 50% του χρόνου τους καθαρίζοντας το τρίχωμά τους.
Όπως και με άλλα είδη ζώων, ο συνεχής καθαρισμός του τριχώματος τους, εξυπηρετεί στο να απομακρύνονται παράσιτα και άλλοι τυχόν βλαβεροί μικροοργανισμοί, και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους.

Πέρα όμως από αυτά, η υγιεινή για τα αιλουροειδή έχει και μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία: είναι ο “αόρατος μανδύας” τους. Τα ένζυμα που έχουν στο σάλιο τους είναι ικανά να εξουδετερώνουν τις μυρωδιές, βοηθώντας τα έτσι να καμουφλάρονται κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Οι σκύλοι μπορούν να κάνουν skate
Η αλήθεια είναι πως αυτή δεν είναι μια ικανότητα των σκύλων γενικότερα, αλλά ένα ταλέντο του συγκεκριμένου σκύλου. Όπως και να έχει πάντως, ένας σκύλος πάνω σε ένα πατίνι δεν μπορεί παρά να χαρίσει μερικά χαμόγελα, οπότε θα κλείσουμε το θέμα μας με αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση