GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Morgan Stanley: Θετική και πάλι για ελληνικά ομόλογα και μετοχές παρά τα πολιτικά ρίσκα

Η πολιτική κατασταση μπορεί να χειροτερέψει πριν να βελτιωθεί, αναφέρει σε σημερινό της σημείωμα για την Ελλάδα η Morgan Stanley. Π...


Η πολιτική κατασταση μπορεί να χειροτερέψει πριν να βελτιωθεί, αναφέρει σε σημερινό της σημείωμα για την Ελλάδα η Morgan Stanley.
Παρά το γεγονός ότι τα ρίσκα παραμένουν υπολογίσιμα εκτιμούμε ότι η αβεβαιότητα για την έξοδο από το μνημόνιο θα εκλείψει σύντομα και η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται.
Σε σχέση με τη προσδοκία απόδοσης, με ρίσκο μετά το πρόσφατο sell off των ελληνικών ομολόγων οι σημερινές αποτιμήσεις τους προσφέρουν ικανή κάλυψη απέναντι στις διακυμάνσεις που θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες.
Και για το λόγο αυτό προτείνουμε αγορές και θέσεις στα ελληνικά ομόλογα (strip, δηλαδή μέση τιμή ομολογιακών εκδόσεων) και προτιμούμε τα ομόλογα έναντι των warrants στο ΑΕΠ.
Όσον αφορά το χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα παραμένει, οι στρατηγικοί αναλυτές μας επιλέγουν Overweight στην Ελλάδα, δηλαδή τοποθετήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με δεδομένο ότι έχουν υπερπουληθεί oι μετοχές, όπως τονίζει η επενδυτική τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μακροπρόθεσμη προοπτική και θα ωφεληθούν από τη βελτίωση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών μετά τα stress tests.
Οι αναλυτές των τραπεζών επαναφέρουν τη θετική μακροπρόθεσμη προοπτική των ελληνικών τραπεζών εκτιμώντας ότι τα πολιτικά ρίσκα αλλά και αυτά της μακροοικονομικής προσαρμογής πρέπει να εκλείψουν πριν οι μετοχές αποτυπώσουν τα θετικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση