GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καμία κυπριακή τράπεζα δεν απέτυχε στα τεστ αντοχής»

Καμιά κυπριακή τράπεζα δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που απέτυχαν στα τεστ αντοχής, δήλωσε έγκυρη π...

Καμιά κυπριακή τράπεζα δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που απέτυχαν στα τεστ αντοχής, δήλωσε έγκυρη πηγή στη Λευκωσία και χαρακτήρισε «ανυπόστατο» το δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFΕ, σύμφωνα με το οποίο μια κυπριακή τράπεζα περιλαμβάνεται στις έντεκα τράπεζες, οι οποίες έχουν αποτύχει τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ίδια πηγή δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα να έχει αποτύχει τα τεστ αντοχής μια κυπριακή τράπεζα», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ.

Στα τεστ συμμετέχουν οι τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες και οι κυπριακές Αρχές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα θα είναι διαχειρίσιμα.

Οι τράπεζες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα αύριο. Η Τράπεζα Κύπρου, με κύρια βασικά ίδια κεφάλαια 15,1%, έχει ήδη προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου. Ο Συνεργατισμός, με κεφάλαια 13,6%, έχει «μαξιλάρι» 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα και η κυπριακή κυβέρνηση ευελπιστεί ότι δεν θα χρειαστεί να το αξιοποιήσει. Η Ελληνική Τράπεζα, με κεφάλαια 8%, έχει ήδη ανακοινώσει ότι, στη βάση των αποτελεσμάτων των τεστ, θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Για να πετύχουν στα ακραία σενάρια των ασκήσεων των ευρωπαϊκών Αρχών, οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν κεφάλαια 5,5%. Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα γίνει την Κυριακή.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση