GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές των νοτίων προαστίων από τα μέσα Νοεμβρίου

Τι αλλάζει στις λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τα Νότια Προάστια και το Κέντρο της Αθήνας Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Ex...

Τι αλλάζει στις λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τα Νότια Προάστια και το Κέντρο της Αθήνας

Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό της γραμμής 3, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης- Κορωπίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ- ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΚΑΒΟΥΡΙ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών- τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα, την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό «ΔΑΦΝΗ» της γραμμής 2 του Μετρό και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό «Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό. Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό «”Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό.

Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ- ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα, αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

Τέλος, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό «Άγ. Δημήτριος» του Μετρό και τέρμα, το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση