GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας η ισπανική ανεργία

Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2014 στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, καθώς αυξήθηκε η απασχ...


Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2014 στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, καθώς αυξήθηκε η απασχόληση στον μεγάλο τομέα των υπηρεσιών της χώρας και ενισχύθηκε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας (ΙΝΕ), το γενικό ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 23,7% από 24,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το τελευταίο τρίμηνο του 2011, αν και παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά την Ελλάδα. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει ρυθμό ανάπτυξης στο Γ” τρίμηνο (σε σχέση με το προηγούμενο) που θα είναι αντίστοιχος με το 0,6% του δεύτερου τριμήνου αλλά υψηλότερος σε μηνιαία βάση από τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το Γ” τρίμηνο του έτους (σε σχέση με το Β” τρίμηνο) και 1,6% σε ετήσια βάση.
Η απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 108.800 άτομα και στον κατασκευαστικό τομέα κατά 43.500, ενώ μειώθηκε κατά 73.100 άτομα στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με την INE. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 24,2% στο τέλος του 2014 και στο 22,2% στο τέλος του 2015. Ο αριθμός των ανέργων Ισπανών ανήλθε σε 5,428 εκατομμύρια και ήταν μειωμένος κατά 195.200 άτομα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση