GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 κανόνες επιβίωσης σε περίπτωση μαζικής ακύρωσης πτήσεων

Οι φυσικές καταστροφές συνήθως χτυπούν απρόβλεπτα και γίνονται αιτία για μαζική ακύρωση πτήσεων... Ενεργά ηφαίστεια, πλημμύρες...



Οι φυσικές καταστροφές συνήθως χτυπούν απρόβλεπτα και γίνονται αιτία για μαζική ακύρωση πτήσεων...
Ενεργά ηφαίστεια, πλημμύρες και χιονοθύελλες είναι οι συνήθεις ύποπτοι για τη δημιουργία χαοτικών καταστάσεων στις αεροπορικές συγκοινωνίες.
Εκτός από τις φυσικές καταστροφές, οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι απεργίες μπορούν εξίσου καλά να μετατρέψουν ένα αεροπορικό ταξίδι σε εφιάλτη. Διαβάστε 5 βασικούς κανόνες επιβίωσης σε περίπτωση που ακυρωθούν όλες οι πτήσεις:
1. Προετοιμαστείτε για το χειρότερο
Έχετε περασμένο στη μνήμη του κινητού σας το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής εταιρείας, ώστε αν υπάρξει κάποιο συμβάν να είστε οι πρώτοι που θα επικοινωνήσετε και θα κλείσετε θέση σε επόμενη πτήση.
Γνωρίζετε εκ των προτέρων όλους τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, προκειμένου να εξασφαλίσετε έγκαιρα θέση. Αν επικρατήσει χάος στο αεροδρόμιο, είναι προφανές ότι οι εναλλακτικές επιλογές για τρένα, λεωφορεία, πλοία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θα εξαντληθούν σε χρόνο ρεκόρ.

2. Ξεφορτωθείτε τις αποσκευές σας
Την ώρα του πανικού, μην επιτρέψετε στην αεροπορική εταιρεία να χάσει τις αποσκευές σας, καλύτερα να τις έχετε ξεφορτωθεί από μόνοι σας! Κάντε επιλογή και πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ.
Με ένα μικρό βαλιτσάκι χειραποσκευής θα έχετε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων σε περίπτωση που επικρατήσει αναταραχή στο αεροδρόμιο.
Αυτή η τακτική είναι οικονομικά συμφέρουσα, αφού με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα πληρώσετε χαμηλότερους ναύλους.
3. Μην ταξιδεύετε με μικρά αεροσκάφη
Όταν υπάρχει κάποια κρίση στα αεροδρόμια που δημιουργεί πρόβλημα στις πτήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως δίνουν προτεραιότητα στα αεροπλάνα που μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες.
Καλύτερη πιθανότητα αναχώρησης έχουν όλα τα δημοφιλή δρομολόγια που εκτελούνται με μεγάλα αεροσκάφη. Αντιθέτως, τα δρομολόγια εσωτερικού και οι πτήσεις εξωτερικού που εκτελούνται από περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες είναι πρώτες στη λίστα για ακύρωση.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε κάποιο lounge
Μπορεί να θεωρείτε τα σαλόνια των αεροδρομίων περιττή πολυτέλεια, όμως αποτελούν τη μοναδική πηγή ηρεμίας σε ένα παραδομένο στο χάος αεροδρόμιο.
Ακόμη κι αν δεν έχετε εξασφαλίσει ετήσια κάρτα μέλους, πολλά σαλόνια αεροδρομίων δέχονται επισκέπτες με ημερήσιο εισιτήριο περίπου 35 ευρώ. Βέβαια, καλό είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιο lounge μπορεί να σας δεχτεί χωρίς κάρτα μέλους.
5. Εξασφαλίστε έγκαιρα ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τη νύχτα
Αν αντιληφθείτε ότι κάτι πάει στραβά με την πτήση σας και υπάρχει πιθανότητα να διανυκτερεύσετε στο αεροδρόμιο, καλύτερα να κλείσετε άμεσα ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ώστε να μην χρειαστεί να περάσετε τη νύχτα στα άβολα καθίσματα του Τέρμιναλ.
Επιλέξτε υπηρεσία με δωρεάν ακύρωση, ώστε να μην υπάρχει καμία χρέωση αν τελικά ταξιδέψετε. Η Booking.com επιτρέπει σε κάποια δωμάτια ξενοδοχείων δωρεάν ακύρωση μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας
https://www.inflight.gr/5-κανόνες-σε-περίπτωση-ακύρωσης-πτήσεω/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση