GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόντι: Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ πρέπει να γίνει πριν το 2020

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε από τα Τίρανα, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, «ότι η ένταξη τη...


Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε από τα Τίρανα, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, «ότι η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ πρέπει να γίνει πριν από το 2020».
Ο κ. Πρόντι τόνισε ότι η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν επενδύει στο μέλλον, αν η χώρα δεν γίνει μέλος της ΕΕ».
Ο Ρομάνο Πρόντι ανέφερε ότι ένα μείζον πρόβλημα είναι το θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να ξεπεραστεί.
Όσον αφορά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας – Σερβίας, ο κ. Πρόντι τόνισε ότι η πολιτική τάξη θα πρέπει να αλλάξει τις προοπτικές και να ξεπεράσει τις πληγές του παρελθόντος.
«Προκλήσεις και εντάσεις ίσως θα υπάρχουν και στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο» τόνισε ο Ιταλός πολιτικός και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει χωρίς εντάσεις.
Σε ομιλία του με την ευκαιρία της Ημέρας της Αλβανο-Γερμανικής συνεργασίας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόνισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια ως προϋπόθεση για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στην ΕΕ.
Αναφορικά με τα επεισόδια στο γήπεδο του Βελιγραδίου, ο κ. Ράμα δήλωσε ότι «στην πορεία μας προς την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν γίνεται να κινηθούμε, βάζοντας τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση