GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Windows 9: Ψεύτικες εκδόσεις οδηγούν σε Phishing

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται την επερχόμενη κυκλοφορία της preview έκδοσης των Windows 9, σε μια προσπάθεια να εξ...


Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται την επερχόμενη κυκλοφορία της preview έκδοσης των Windows 9, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τον ερευνητή της Trend Micro, Gideon Hernandez, υπάρχουν αρκετές κακόβουλες ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι παρέχουν πρόσβαση σε ένα αντίγραφο των επερχόμενων Windows 9, το οποίο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε διάφορες τοποθεσίες εγκατάστασης λογισμικού.
Οι εγκληματίες λαμβάνουν πιθανότατα κάποιο χρηματικό ποσό για κάθε εγκατάσταση που πραγματοποιείται, ως μέρος κάποιου προγράμματος affiliate marketing.
Ωστόσο η Τrend Μicro έχει εντοπίσει και άλλες παραλλαγές της συγκεκριμένης απάτης, και στην πιο επιθετική της μορφή, τα θύματα μολύνονται με adware, το οποίο μπορεί να διοχετευτεί σε άλλα αρχεία, εκτελέσιμα ή μη, θέτοντας παράλληλα τον κίνδυνο για την εγκατάσταση infostealers ή trojans.
Τέλος, οι ειδικοί προειδοποιούν και για μια ακόμη παραλλαγή της απάτης, η οποία αξιοποιεί την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των Windows 9 οδηγώντας τους χρήστες σε phishing, με σκοπό την υποκλοπή των αριθμών τηλεφώνου τους.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση