GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τον Οκτώβριο και τα stress tests η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Να καθησυχάσει τους δανειστές της χώρας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο μεταρρυθμιστικό έργο θα επιχειρήσει η ελληνική α...


Να καθησυχάσει τους δανειστές της χώρας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο μεταρρυθμιστικό έργο θα επιχειρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου στο διεθνές πρακτορείο Reuters.
Ο ίδιος τοποθετεί τις συζητήσεις για της βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής του το νωρίτερο τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται προς επίρρωση των αντίστοιχων χθεσινών του εκπροσώπου της Κομισιόν, Σάιμον Ο Κόνορ, ο οποίος απέκλεισε να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του χρέους στην παρούσα φάση.
Ο έλληνας αξιωματούχος προσθέτει παράλληλα πως η ελάφρυνση χρέους δεν είναι από τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων. «Είναι κάτι που ίσως να δούμε μετά τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανότατα μετά τα τραπεζικά stress tests», σημειώνει.
Όπως εξηγεί ο εν λόγω αξιωματούχος στο Reuters, ο λόγος που οι συζητήσεις μεταφέρονται στο Παρίσι, από την Αθήνα, είναι κυρίως να αποφευχθεί μία νέα μακρά επίσκεψη της τρόικας και να επικεντρωθούν οι συζητήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.
«Θα είναι μία προκαταρκτική συζήτηση για την κατάσταση των πραγμάτων», δηλώνει ο αξιωματούχος. «Θέλουμε να δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι σε σωστό δρόμο, να καθησυχάσουμε αυτούς που ανησυχούν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση