GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια καρέκλα που… φοριέται! [photo]

Είναι σαν μια καρέκλα που δεν είναι εκεί, αλλά μαγικά εμφανίζεται κάθε φορά που τη χρειάζεστε... Ονομάζεται Chairless Chair και...



Είναι σαν μια καρέκλα που δεν είναι εκεί, αλλά μαγικά εμφανίζεται κάθε φορά που τη χρειάζεστε... Ονομάζεται Chairless Chair και φοριέται στα πόδια σας σαν ένας εξωσκελετός: όταν δεν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να περπατήσετε κανονικά ή ακόμα και να τρέχετε. Και στη συνέχεια, με το πάτημα ενός κουμπιού, ασφαλίζει και μπορείτε να καθίσετε σε αυτό.

«Η ιδέα προήλθε από την επιθυμία να κάθομαι οπουδήποτε και παντού, όταν εργαζόμουν σε εργοστάσιο στη Βρετανία όταν ήμουν 17 ετών», λέει στο CNN ο Keith Gunura, ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της noonee, την εταιρεία κατασκευής της συγκεκριμένης συσκευής με έδρα τη Ζυρίχη , «το να στέκεται κανείς για ώρες όρθιος προκαλεί κούραση στα κάτω άκρα, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν ολιγόλεπτα διαλείμματα. Έτσι σκέφτηκα ότι η καλύτερη ιδέα ήταν να δέσω πάνω μου μια διακριτική καρέκλα».
Η συσκευή δεν αγγίζει το έδαφος, γεγονός που την καθιστά ευκολότερη στο να φορεθεί: ένας ιμάντας στερεώνεται στους γοφούς και έχει λουριά που τυλίγονται γύρω από τους μηρούς. Ένα μεταβλητό αμορτισέρ δραστηριοποιείται και υποστηρίζει το σωματικό βάρος, το οποίο κατευθύνεται προς τα τακούνια των παπουτσιών. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα και μέρος του μηχανισμού. Ο χρήστης κινείται ακριβώς στην επιθυμητή στάση και στη συνέχεια ενεργοποιεί τη συσκευή, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί για περίπου 24 ώρες με μία μόνο μπαταρία 6V.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση