GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στηρίζουμε τους απεργούς της Coca Cola

Με οργή και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Coca Cola συνεχίζει την αδιάλλακτη πολιτική της απέναντι στους ...

Με οργή και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Coca Cola συνεχίζει την αδιάλλακτη πολιτική της απέναντι στους απεργούς εργαζόμενους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» στηρίζει το δίκαιο αίτημα των απεργών για επαναλειτουργία του εργοστασίου, που είναι το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα, χαιρετίζει την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διεύθυνση της Coca Cola, που έκρινε ότι το μποϊκοτάζ είναι νόμιμο και μπορεί να συνεχισθεί και καταδικάζει την πρακτική της πολυεθνικής εταιρίας και των στελεχών της να ελέγχουν την απρόσκοπτη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και γενικότερα των πολιτών, χρησιμοποιώντας ως εκβιαστικό δέλεαρ απέναντι στα μέσα ενημέρωσης τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις .
Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για τη χθεσινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ότι δηλαδή θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους απεργούς και τις οικογένειές τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» καταδικάζει τις αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού που εφαρμόζει η πολυεθνική Coca Cola για να περιορίσει τις συνέπειες του μποϋκοτάζ που έχουν κηρύξει οι απεργοί και καλεί τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας να μην ενδίδει στις διάφορες «πιέσεις» που ασκεί το “σύστημαCoca Cola” – κυρίως ενάντια στις ελληνικής επιχειρήσεις - για να διασφαλίσει τη μέχρι τώρα «πρακτικά μονοπωλιακή» θέση του στην ελληνική αγορά, που αποδυναμώνεται καθημερινά λόγω του αγώνα των απεργών της Θεσσαλονίκης.
Με έκδηλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο αγώνας των απεργών έχει επιφέρει ένα είδος ισορροπίας στην αγορά του κλάδου των αναψυκτικών, εφόσον διάφορες εταιρίες ελληνικών συμφερόντων, έχουν αποσπάσει σημαντικά μερίδια της αγοράς, παρουσιάζουν σταθερή ανάπτυξη μέσα στην κρίση και μπορούν να προσανατολιστούν ακόμη και σε εξαγωγές, γεγονός που έχει εξαιρετική σημασία για την εθνική οικονομία.
«Σοσιαλιστική Προοπτική»
www.sosialistiki-prooptiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση