GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα και πλημμύρες και λόγω της κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» τις τελευταίες ώρες την χώρα. Το...


Σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» τις τελευταίες ώρες την χώρα.
Το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια.

Εντονη βροχόπτωση σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί και είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της βροχής παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ενώ λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν παρατηρηθεί και τροχαία ατυχήματα.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Βούλγαρη ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε με οχτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.
Στο νομό Ημαθίας το νερό μετέτρεψε τους δρόμους σε “ποτάμια”. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια διαμερίσματα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ το ίδιο «σκηνικό» θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Πρόσκαιρη θα είναι η ύφεση του καιρού από την Πέμπτη, ενώ νέα επιδείνωση προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο.
Ποτάμια οι δρόμοι από την ξαφνική μπόρα στην Κοζάνη

Η μπόρα που έπεσε τη Δευτέρα στην Κοζάνη παρέλυσε την πόλη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, απροσπέλαστα για πεζούς και αυτοκίνητα, ενώ τουλάχιστον ένα ΙΧ παρασύρθηκε από τη δύναμη της βροχής.
Τα βίντεο που δημοσίευσε το kozan.gr είναι αποκαλυπτικά του… κατακλυσμού που κράτησε, ευτυχώς, λίγες μόνο ώρες.
Προβλήματα στο Βόλο
Προβλήματα παρατηρούνται και στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, από την καταρρακτώδη βροχή που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, από νωρίς το πρωί έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από σπίτια και υπόγεια.
Επίσης, η υπηρεσία προχώρησε και σε κοπή δέντρου στην οδό Αγίου Νικολάου, μεταξύ Κωσταντά και Ρήγα Φεραίου, ενώ εξαιτίας της βροχόπτωσης καταγράφηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στη Ζαγορά Πηλίου.
«Ανοιξαν» οι ουρανοί στο Μεσολόγγι
Σε ποτάμια μετατράπηκαν και οι δρόμοι στο Μεσολόγγι από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα.
Η ισχυρή και με διάρκεια νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ σε αρκετά σημεία της πόλης η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ύψος των πεζοδρομιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης όπου γίνονται έργα, καθώς τα νερά κάλυψαν τελείως τα πεζοδρόμια και η οδήγηση έγινε επικίνδυνη.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου δέχθηκε μια κλήση για βοήθεια από ηλικιωμένη η οποία βλέποντας την στάθμη των νερών να ανεβαίνει φοβήθηκε ότι τα νερά θα μπουν στο σπίτι της και κάλεσε την Πυροσβεστική η οποία δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση