GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό στον Πειραιά

Ο σταθμός Πειραιά θα βρίσκεται, υπογείως μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και θα διαθέτει τρεις εισόδους: μία μέσα στον σταθμό, μία σ...


Ο σταθμός Πειραιά θα βρίσκεται, υπογείως μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και θα διαθέτει τρεις εισόδους: μία μέσα στον σταθμό, μία στην πλατεία Οδησσού δίπλα στον σταθμό και μία απέναντι, μέσα στο λιμάνι. Λόγω της θέσης του (μόλις 30 μέτρα από τη θάλασσα και δίπλα στο κτίριο του ΗΣΑΠ, που χτίστηκε τον Μεσοπόλεμο), η κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού θεωρείται το πιο απαιτητικό από τα έργα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά.
Από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος των εργασιών της κατασκευής του σταθμού «Πειραιάς» του μετρό, θα ισχύσουν στη περιοχή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν είναι:
- το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας, σε δύο.
- το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο δεν αλλάζει.
- η πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργεί. Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.
- δεν αλλάζει τίποτα στις γραμμές μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση