GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο κόσμος χάνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα»

Ο κόσμος «χάνει τη μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, δήλωσε σήμερα η...


Ο κόσμος «χάνει τη μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF) Τζοάν Λιου.
«Έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα στην ιστορία, ο κόσμος χάνει τη μάχη για τον περιορισμό της. Οι ηγέτες δεν έχουν καταφέρει να εμποδίσουν αυτή τη διεθνή απειλή», επεσήμανε η Λιου σε ομιλία της στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των MSF.
«Η ανακοίνωση που έγινε στις 8 Αυγούστου (από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ότι η επιδημία αποτελεί “μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα” δεν ακολουθήθηκε από αποφασιστική δράση και τα κράτη γενικά περιορίστηκαν να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συμμαχία αδράνειας», υπογράμμισε η Λιου.
Η πρόεδρος των MSF ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει περισσότερα κρεβάτια ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο νοσοκομείων εκστρατείας, να στείλει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να αναπτύξει κινητά εργαστήρια στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την ίδια ώρα οι MSF υπογραμμίζουν την οξύτητα της κρίσης στη λιβεριανή πρωτεύουσα Μονρόβια, όπου «είναι απαραίτητα επιπλέον 800 κρεβάτια», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.
«Κάθε ημέρα πρέπει να διώχνουμε ασθενείς επειδή το κέντρο μας είναι γεμάτο», κατήγγειλε ο Στέφαν Λιλγέγκρεν, συντονιστής της ΜΚΟ στην Μονρόβια.
Εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών στα ιατρικά κέντρα της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε, οι ασθενείς αναγκάζονται να πεθαίνουν στο σπίτι τους αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, υπογραμμίζουν οι MSF.
«Στη Σιέρα Λεόνε τα πτώματα, που είναι ιδιαίτερα μολυσματικά, στοιβάζονται στους δρόμους», υπογραμμίζει η οργάνωση.
Ο ιός Έμπολα, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή εμβόλιο, έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.550 ανθρώπων σε σύνολο 3.069 κρουσμάτων, βάσει του απολογισμού της 26ης Αυγούστου του ΠΟΥ.
Με τον τρέχοντα ρυθμό εξάπλωσης θα χρειαστούν έξι με εννέα μήνες και το λιγότερο 373 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπιστεί η επιδημία, που κινδυνεύει να προσβάλει 20.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση