GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: "Τους υποτιμήσαμε… και τώρα τρέχουμε"

Οι αμερικανικές υπηρεσίες υποτίμησαν τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε ...



Οι αμερικανικές υπηρεσίες υποτίμησαν τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο. Παράλληλα υπερτιμήθηκε η ικανότητα του Ιρακινού στρατού να αντιμετωπίσει τους ενόπλους. Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι ισλαμιστές εκμεταλλεύτηκαν το χάος του συριακού πολέμου και το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε εκεί.

«Στόχος μας είναι να τους πιέσουμε και να τους περιορίσουμε, να ανακαταλάβουμε περιοχές που ελέγχουν, να πλήξουμε το δίκτυο ελέγχου και διοίκησής τους, να καταστρέψουμε τα όπλα τους και τις πολεμικές υποδομές τους, να σταματήσουμε τη χρηματοδότησή τους και να σταματήσουμε την εισροή ξένων μαχητών στις τάξεις τους», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τόνισε όμως, παράλληλα, ότι απαιτείται πολιτική λύση για τη διαρκή ειρήνευση σε Συρία και Ιράκ, θέτοντας και πάλι ζήτημα απομάκρυνσης του Άσαντ. Ξεκαθάρισε όμως ότι οι αλλαγές αυτές θα χρειαστούν χρόνο. «Θα είναι η πρόκληση της γενιάς μας. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά θα γίνουν εν μια νυκτί, σε μια περιοχή όπου το σουνιτικό ή το σιιτικό δόγμα θεωρείται σημαντικότερο από το να έχει κανείς καλή εκπαίδευση ή καλό επίπεδο ζωής», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε επίσης πως αναγνωρίζει την αντίφαση της αμερικανικής πολιτικής να αντιμάχεται το καθεστώς Άσαντ, το οποίο όμως αντιμάχεται, με την σειρά του το Ισλαμικό Κράτος. «Για να μείνει η Συρία ενωμένη ο Άσαντ πρέπει να πάψει να την κυβερνά. Ωστόσο άμεση απειλή για τις ΗΠΑ είναι οι ισλαμιστές», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση