GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουά ματ από τον Γκάρι Κασπάροφ σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Ιωαννίνων!

Τα μυστικά ενός ιδιαίτερα πνευματικού αθλήματος θα μεταδώσει στους μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, ο ζωντανός θρύλος ...



Τα μυστικά ενός ιδιαίτερα πνευματικού αθλήματος θα μεταδώσει στους μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, ο ζωντανός θρύλος του σκακιού, που δεν είναι άλλος από τον Γκάρι Κασπάρωφ, τον άνθρωπο που νίκησε σε αγώνα στο σκάκι το... κομπιούτερ!
Ποιος δε θυμάται τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις του με τον Ανατόλι Καρπώφ, οι οποίοι συγκροτούσαν τις περασμένες δεκαετίες το κορυφαίο δίδυμο στον πλανήτη. Σήμερα διοικεί το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει, το "Κasparov Chess Foundation", μέσω του οποίου παρέχει στα σχολεία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στο σκάκι.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ δημοφιλές στην Αμερική, ενώ εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, μιας και το σκάκι θεωρείται ως ιδανικό μέσο διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
Στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ιδρύματος Κασπάροφ, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ στην περιοχή μας, το συντονίζει ο δάσκαλος σκακιού, Άγγελος Καίσαρης και όπως πληροφορηθήκαμε, στα παιδιά θα μοιραστούν σκακιέρες και βιβλία, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ το πρόγραμμα διδασκαλίας, που θα γίνεται δωρεάν, έχει αναπτυχθεί και προσφέρεται από το Kasparov Chess Foundation Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση