GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι έλληνες γιατροί μπορούν να βοηθήσουν το γερμανικό σύστημα υγείας»

«Οι Έλληνες γιατροί μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος» δήλωσε, σύμφων...



«Οι Έλληνες γιατροί μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος» δήλωσε, σύμφωνα με την... ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υποδοχής Ελλήνων γιατρών στο Ντόρτμουντ, η υπουργός Υγείας του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, αναφερόμενη σε «καλά ειδικευμένους γιατρούς που φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της DW, «στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400» και από αυτούς, 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες, ενώ ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450).

«Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του κρατιδίου, που υπενθυμίζει τη σχετική συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Συνολικά, συνεχίζει το ρεπορτάζ, στα τέλη του 2013, εργάζονταν στη Γερμανία 2.847 Έλληνες γιατροί. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Ρουμάνους (3.454), ενώ ακολουθούν οι Αυστριακοί (2.611) και οι Πολωνοί (1.830).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι λόγω του μεγάλου αριθμού, πολλοί νέοι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν απασχόληση. «Αυτή η εταιρική σχέση (μεταξύ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες» τονίζει η γερμανίδα υπουργός, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι να αντλούν οφέλη και οι δύο πλευρές.

Το δημοσίευμα της DW αναφέρει ακόμη ότι στη Γερμανία εντείνεται το πρόβλημα έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε πολλά πεδία της οικονομίας και σημειώνει ότι, σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Νέων Μέσων και Επικοινωνίας (Bitkom), η μία στις εννέα γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζει να προσλάβει εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό. «Αυτή η τάση θα έχει μεγάλη διάρκεια» εκτιμά ο Τιλ Κέστνερ, γενικός διευθυντής της Linkedin για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ ο Άξελ Πολς, συντάκτης της έρευνας της Bitcom Research προσθέτει: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις καλές ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, γνωρίζοντας πως όταν περάσει η κρίση, θα μειωθεί η διάθεση των Ισπανών, των Ελλήνων ή των Ιταλών να έλθουν στη Γερμανία».

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, σύμφωνα με το οποίο γερμανοί εργοδότες εστιάζουν στη νότια Ευρώπη το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις εργαζομένων .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση