GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή 45χρονος και 30χρονος για τη ληστεία στην Αλικαρνασσό

Με δάκρυα στα μάτια πήρε το δρόμο για τη φυλακή ο 45χρονος άνδρας που καταδικάστηκε, σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημά...



Με δάκρυα στα μάτια πήρε το δρόμο για τη φυλακή ο 45χρονος άνδρας που καταδικάστηκε, σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της ληστείας και του τραυματισμού δύο αδερφών, 62 και 59 ετών σήμερα. Ο 45χρονος από τη Ν. Αλικαρνασσό, ένας 30χρονος Έλληνας κι ένα ακόμη άτομο, από την Αλβανία κατηγορούνταν ότι μπήκαν στο σπίτι της γυναίκας και του άνδρα και αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν, τους λήστεψαν. Μάλιστα τα δύο αδέρφια κατέθεσαν στο Δικαστήριο όσα εφιαλτικά έζησαν εκείνη τη μέρα...

Μαζί με το 45χρονο που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη ληστεία και τις σωματικές βλάβες σε βάρος των δύο αδερφών, στο εδώλιο κάθισαν επίσης ο 30χρονος Έλληνας και δύο ακόμη άτομα (ένας 30χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος Αλβανός) που είχαν το ρόλο των τσιλιαδόρων.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών κατηγορήθηκε ότι είχε δει χρήματα στο σπίτι των αδερφών, όταν οι τελευταίοι κανόνιζαν μαζί του τις λεπτομέρειες για την κηδεία της μητέρας τους. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανέφερε μάλιστα ότι εργαζόμενός του του ασκούσε σοβαρές πιέσεις να προχωρήσει στη ληστεία, κι έτσι σχεδίασε την "επιχείρηση" σε βάρος των αδελφών. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον του Δικαστηρίου, ζητώντας συγνώμη από τα δύο αδέρφια και την οικογένειά του, που όπως είπε "ξεφτίλισε". Είπε, ωστόσο, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία, ενώ την ημέρα του περιστατικού δεν είχε και καμία επικοινωνία με τους συνεργούς του. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι μετά τη ληστεία, οι συγκατηγορούμενοί του τον κάλεσαν σε ερημική περιοχή στο Φόδελε όπου του έδειξαν τα χρηματοκιβώτια, που περιείχαν μόλις 750 ευρώ, από τα οποία του έδωσαν 100 ευρώ. "Σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα να τους ακουμπήσουν" - είπε στο Δικαστήριο ο 45χρονος, αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος των θυμάτων, ενώ ο ίδιος ξέσπασε σε κλάμματα, εξηγώντας πόσο σοβαρό πρόβλημα έχει προκαλέσει στην οικογένειά του. Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Στον 30χρονο που κατηγορήθηκε για ληστεία κατά συναυτουργία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και για σωματική βλάβη επιβλήθηκε ποινή 11 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, με την έφεση, επίσης, να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η σύζυγος του 30χρονου, στο άκουσμα της ποινής, ξέσπασε φωνάζοντας "τα παιδιά μου δεν τα σκέφτεστε;" και "δε φταίει ο άντρας μου, αυτός (ο 45χρονος) τα έκανε όλα". Η γυναίκα δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο.

Για τους τσιλιαδόρους η κατηγορία μετατράπηκε από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στη ληστεία και τους επιβλήθηκε ποινή 6 ετών, στον καθένα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι το Δικαστήριο έδειξε επιείκεια "επειδή είστε νέα παιδιά" είπε απευθυνόμενος στους "τσιλιαδόρους", ενώ στρεφόμενος προς τον 30χρονο που φέρεται να μπήκε μέσα στο σπίτι και τον 45χρονο, είπε ότι και σε εκείνους το Δικαστήριο έδειξε επιείκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση