GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 19 εκατ. ευρώ η πίστωση για την εξισωτική αποζημίωση

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 19 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης για τους...


Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 19 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης για τους αγρότες, που αφορά το 2014.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, φέτος θα δοθεί έως το τέλος του έτους τόσο η εξισωτική αποζημίωση του 2013 όσο και του 2014. Αναμένεται δηλαδή να εισρεύσει σταδιακά σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους και για τα δύο έτη το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.
Μεταξύ των κριτηρίων που τίθενται για να λάβουν την εξισωτική αποζημίωση οι αγρότες είναι να κατέχουν τουλάχιστον 20 στρέμματα γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, να διαμένουν μόνιμα σε αυτές τις περιοχές, ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση