GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλέφτρα η Σακίρα: Clopy-taste το περίφημο τραγούδι «Loca»

Προϊόν αντιγραφής θεωρήθηκε από αμερικανό δικαστή το τραγούδι «Loca», μια μεγάλη εμπορική επιτυχία της κολομβιανής τραγουδίστρι...



Προϊόν αντιγραφής θεωρήθηκε από αμερικανό δικαστή το τραγούδι «Loca», μια μεγάλη εμπορική επιτυχία της κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα...
Το τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2010, φαίνεται πως βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ένα τραγούδι του 1998 που ανήκει στον δομινικανού τραγουδιστή Ραμόν Αρίας Βάσκες.

Ωστόσο, ο δικαστής Αλβιν Χέρελσταϊν έλαβε υπόψη μόνο την ισπανική εκδοχή του τραγουδιού, καθώς η αγγλική εκδοχή δεν προσέφερε στοιχεία στην υπόθεση.

Η ισπανόφωνη εκδοχή, όπου συμμετέχει και ο δομινικανός ράπερ Ελ Κατα, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κυκλοφόρησε ευρέως σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει και στην κορυφή της κατάταξης του «Billboard Magazine» για τα λάτιν τραγούδια, πουλώντας περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Το «Loca» περιλαμβανόταν και στον ένατο δίσκο της 37χρονης Σακίρα «Sale el Sol», που κυκλοφόρησε από τη Sony, ενώ στην αγγλόφωνη αγορά κυκλοφόρησε με τίτλο «The Sun Comes Out».

Από την απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό δικαστήριο την Τρίτη, προέκυπτε ότι το τραγούδι της Σακίρα είχε βασιστεί σε μια παλαιότερη εκδοχή ενός τραγουδιού του Ελ Κατα, το οποίο με τη σειρά του είχε προκύψει από το αρχικό τραγούδι του Ραμόν Αρίας Βάσκες.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ότι το τραγούδι της Σακίρα βασίστηκε σε εκείνο του Ελ Κατα. Επομένως, θεωρώ ότι, εφόσον ο Ελ Κατα είχε αντιγράψει τη σύνθεση του Αρίας, ο συνθέτης του τραγουδιού της Σακίρα αντέγραψε έμμεσα με τη σειρά του τον Αρίας», έγραφε στην έκθεσή του ο αμερικανός δικαστής.

Η ενάγουσα δισκογραφική εταιρεία Mayimba Music, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του αυθεντικού κομματιού του δομινικανού τραγουδιστή, αναμένεται να λάβει αποζημίωση από τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Sony, το ποσό της οποίας δεν έχει ακόμα οριστεί.

1 σχόλιο

  1. Αφου το έχουν τραγουδήσει μαζί ...τι λετε?...τι λένε?!...απο το 2010...
    https://www.youtube.com/watch?v=XAhTt60W7qo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση