GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κάιρο καλεί για επ” αόριστον κατάπαυση πυρός

Η Αίγυπτος κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να δεχθούν μια επ” αόριστον κατάπαυση του πυρός και να επαναλάβουν τις έμμ...


Η Αίγυπτος κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να δεχθούν μια επ” αόριστον κατάπαυση του πυρός και να επαναλάβουν τις έμμεσες συνομιλίες στο Κάιρο για τον τερματισμό της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε δήλωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει νωρίτερα, έπειτα από συνάντησή του με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, να επαναληφθουν γρήγορα οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Καΐρου.
Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη. Η προσωρινή εκεχειρία διαλύθηκε έπειτα από παλαιστινιακά πυρά ρουικετών εναντίον του Ισραήλ, τα οποία ακολούθησαν ισραηλινές επιδρομές, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στο Κάιρο μεταξύ των δύο μερών.
"Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία", δήλωσε σήμερα ο Αμπάς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Όταν αυτή η εκεχειρία θα έχει τεθεί σε ισχύ, τα μέρη θα μπορέσουν να καθίσουν και να συζητήσουν τα αιτήματά τους", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.
Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία "θα περιλαμβάνει όλα τα μέρη, περιλαμβανομένης της Χαμάς", διευκρίνισε ο Αμπάς αφού δήλωσε πως οι ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας δεν είναι αντίθετοι στο μεσολαβητικό ρόλο της Αιγύηπτου.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΙΣ 21.15 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

    ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000. ΣΤΑ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση