GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικοδομές-βιομηχανία φρενάρουν τις συντάξεις

"Η βελτίωση των εσόδων περνά μέσα από την οικοδομή και τη βιομηχανία. Όσο οι δύο αυτοί κλάδοι δεν αυξάνουν τα ένσημα, το Ι...



"Η βελτίωση των εσόδων περνά μέσα από την οικοδομή και τη βιομηχανία. Όσο οι δύο αυτοί κλάδοι δεν αυξάνουν τα ένσημα, το ΙΚΑ δεν μπορεί να... περιμένει υψηλότερα έσοδα, άρα θα έχει πρόβλημα στην κάλυψη των υποχρεώσεών του, δηλαδή των συντάξεων". Η τοποθέτηση αυτή ανήκει σε υψηλόβαθμο στέλεχος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, το οποίο καθημερινά ασχολείται με τον τομέα των εσόδων και έχει την πλήρη εικόνα για την πορεία τους.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο ΙΚΑ είναι ότι ο κρίσιμος μήνας είναι ο Οκτώβριος. Εκεί θα φανεί αν έχουν προκύψει σημαντικά έσοδα από την εποχική απασχόληση, που τότε ολοκληρώνεται. Επίσης θα διαπιστωθεί αν αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας σε οικοδομή και βιομηχανία, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, ήδη από τον Ιούλιο.
Την ίδια περίοδο, επίσης, θα φανεί ποια είναι τα έσοδα που μπορεί να περιμένει το ΙΚΑ από τις ρυθμίσεις. Έως τώρα, πάντως τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα έσοδα του ιδρύματος κατά τον μήνα Ιούνιο αυξήθηκαν λιγότερο από 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρότι η εποχική απασχόληση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαπιστώνεται επίσης ότι, ενώ το σύστημα "Εργάνη" εμφανίζει αύξηση των θέσεων εργασίας, αυτές δεν αποδίδουν περισσότερα έσοδα στο ΙΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές. Αιτία είναι το γεγονός ότι πάνω από τις μισές νέες θέσεις εργασίας είναι ή μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας.
Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση