GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάνγκο χωρίς κουκούτσι! Γίνεται;

Οσοι αγαπούν τα φρούτα αλλά σιχαίνονται τα κουκούτσια τους, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να απολαμβάνουν ζουμερούς καρπούς χω...



Οσοι αγαπούν τα φρούτα αλλά σιχαίνονται τα κουκούτσια τους, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να απολαμβάνουν ζουμερούς καρπούς χωρίς…
πυρήνα! Ο λόγος για μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Μπιχάρ, στην Ινδία, οι οποίοι επέφεραν βελτιώσεις σε μια ποικιλία μάνγκο με μικρό κουκούτσι.

Σύμφωνα με τους ίδιους ο καρπός της νέας ποικιλίας Sindhu, ζυγίζει 200γρ., είναι γλυκός και ζουμερός και η σάρκα του είναι λιγότερο ινώδη συγκριτικά με άλλα μάνγκο. Ο πυρήνας του καταλαμβάνει μόλις το 10% του όγκου του, σε σχέση με το 15%-30% των άλλων ποικιλιών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη νέα ποικιλία μάνγκο “άνευ πυρήνα”» ο επικεφαλής του τμήματος φυτοκομίας του πανεπιστημίου δρ Β. Π. Πατέλ.

Με επίκεντρο τον… πυρήνα
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ποικιλία Sindhu αναπτύχθηκε αρχικά στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Κονκάν Κρισί Βιντιαπίθ, στην Μαχαράστρα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπιχάρ, φύτεψαν τα νέα μάνγκο το 2011. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που τα δέντρα απέδωσαν καρπούς και τώρα οι επιστήμονες εργάζοντες πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να διαθέσουν το νέο είδος σε ντόπιους καλλιεργητές, σε πειραματική φάση για αρχή.
Η Μπιχάρ αποτελεί την περιοχή των μάνγκο, καθώς κάθε χρόνο η παραγωγή αγγίζει τους 1,5 τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση