GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Δεν αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού λόγω ισλαμιστών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως έκανε η Βρεταν...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως έκανε η Βρετανία, λόγω της απειλής που συνιστά η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.
"Δεν αναμένω, σε αυτό το στάδιο, να εξεταστεί κάποια αλλαγή στην κλίμακα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ. Η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα αύξησε το επίπεδο του συναγερμού από "σημαντικό" σε "σοβαρό".
Το 2011 οι ΗΠΑ κατήργησαν την πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού και την αντικατέστησαν με το Εθνικό Συμβουλευτικό Σύστημα περί Τρομοκρατίας (NTAS). Όταν έγινε η αντικατάσταση αυτή το επίπεδο συναγερμού στις ΗΠΑ ήταν "αυξημένο", κάτι που αντιστοιχεί σε έναν "σημαντικό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης".
Ο διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον σημείωσε από την πλευρά του ότι το επίπεδο συναγερμού δεν θα αλλάξει γιατί επί του παρόντος οι υπηρεσίες, όπως το FBI, δεν έχουν υπόψη τους κάποια "συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή" που να προέρχεται από τρομοκράτες του Ισλαμικού Μετώπου.
Ο Έρνεστ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τζιχαντιστές του ΙΚ σχεδιάζουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ και σημείωσε ότι η απειλή για τη Βρετανία είναι μεγαλύτερη επειδή ο αριθμός των Βρετανών που συρρέουν για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών είναι υψηλότερος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση