GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα εργαλεία για να  καταπ...



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα εργαλεία για να  καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, υπογραμμίζοντας η νομισματική πολιτική έχει εξαντλήσει τα εργαλεία της.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει τα εργαλεία για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό”, τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

“Η νομισματική πολιτική μπορεί μόνο να κερδίσει χρόνο. Η ρευστότητα στις αγορές δεν είναι υπερβολικά χαμηλή, είναι μάλιστα υπερβολικά υψηλή. Γι’ αυτό πιστεύω πως η νομισματική πολιτική εξάντλησε τα εργαλεία της και γι’ αυτό εκείνο που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι επενδύσεις, ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους επενδυτές, από τις αγορές, από τους καταναλωτές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση