GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθινοπωρινά «κάλαντα» από το στόμα του πρωθυπουργού

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης Βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Σεπτέμβρη, τον μήνα των εξαγγελιών, των ονείρων των κυβερνήσεων, της ...



Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Σεπτέμβρη, τον μήνα των εξαγγελιών, των ονείρων των κυβερνήσεων, της κάθε μπούρδας που ακούγεται αυτό το μήνα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από χειροκροτήματα και εκδηλώσεις «λατρείας» του «κόσμου» προς τους κυβερνώντες.

Δε θα ξεχάσω τα πλάνα των καναλιών από προηγούμενες χρονιές, με παππούδες, γιαγιάδες, αλλά και νέους να αγκαλιάζουν συγκινημένοι τους…. «πρωθυπουργούς» και να χέζ...αι επάνω τους (συγγνώμη για το επάνω τους) που κατόρθωσαν να ακουμπήσουν τον «αρχηγό», τον…. εθνοσωτήρα.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, θα ακούσουμε τα φθινοπωρινά «κάλαντα» από το στόμα του πρωθυπουργού, τα φωτεινά που θα είναι ΙΔΙΑ με τα περσινά, θα τον ακούσουμε όλο συγκίνηση να λέει πως ΘΑ αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες, πως ΞΕΡΕΙ αυτός και οι συνεργάτες του τι τραβάει ο λαός, θα μιλήσει επίσης όλο περηφάνια για τα …. «επιτεύγματα» της χώρας, ΤΙ καταφέραμε να κάνουμε που κανείς δεν το πίστευε, και γενικά, αφού μας φλομώσει για ακόμα μια φορά, για ακόμα μια χρονιά σε λόγια, και όνειρα, θα φύγει από την πίσω πόρτα (για καλό και κακό).

Προκειμένου μάλιστα να ΜΗΝ δημιουργηθεί συνωστισμός στελεχών, γραμματέων και φαρισαίων καθώς και κομματόσκυλων και δημιουργηθεί πανικός σε ενδεχόμενη «φυγάδευση» των επισήμων, γιατί ο κοσμάκης έχει λαλήσει και έχει γυαλίσει το μάτι του οπότε ένας Θεός ξέρει πως θα αντιδράσει, από το Πρωθυπουργικό Γραφείο ενημέρωσαν τους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και κομματικά στελέχη να αποφύγουν να ανέβουν στην ΔΕΘ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, με… στρατό συμβούλων στο πλευρό τους.

Στο Μαξίμου δεν θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να δημιουργηθούν αλγεινές εντυπώσεις με πολυάριθμες κουστωδίες, ώστε να επισκιαστεί η ομιλία του Πρωθυπουργού (τέτοιες εμπνευσμένες ομιλίες δεν πρέπει να επισκιάζονται).

Όλοι βέβαια καταλαβαίνουμε τον πραγματικό λόγο της «οδηγίας» του Μαξίμου.

Σου λένε, «όσο πιο λίγοι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα την κοπανήσουμε και θα γλυτώσουμε, γιατί άμα πέσουμε στα χέρια του κόσμου….».

Α, να μην το ξεχάσω, εκτός των άλλων θα δώσει και την καθιερωμένη «συνέντευξη τύπου» στα διάφορα ΜΜΕ, θα απαντήσει «αυθόρμητα» στις ερωτήσεις που θα του κάνουν οι ανταποκριτές του τύπου, ερωτήσεις «φωτιά», που θα τον αιφνιδιάσουν, αν και θα τις γνωρίζει μέρες πριν του γίνουν (όχι πως είναι φτιαχτές και κατευθυνόμενες οι συνεντεύξεις, αλλά….).

Βέβαια, τα κάλαντα που θα ακούσουμε θα μας παρουσιάσουν μια εικόνα τέτοια, που θα αναρωτηθούμε αν ζούμε σε άλλο πλανήτη, μήπως ρε παιδί μου είμαστε πραγματικά σε «τροχιά» (σκέτο, εδώ δεν έχει ανάπτυξη), βρισκόμαστε σε κάποιον μακρινό γαλαξία…

Γιατί το λέω αυτό;

Απλά, γιατί αλλιώς είναι η πραγματικότητα, και αλλιώς προσπαθούν να μας την παρουσιάσουν.

Για παράδειγμα, λέει μια είδηση.

«Νέα φέσια 1,28 δις σε ένα μήνα!

Στα 15,2 δις ευρώ εκτοξεύθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών από την αρχή του έτους, με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να δείχνουν ότι μόνο τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 1,28 δις ευρώ.

2,42 εκατ. φορολογούμενοι στο τέλος Ιουλίου, είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, όταν στο τέλος Ιουνίου, ένα μήνα πριν δηλαδή, οι φορολογούμενοι με χρέη ήταν 2,25 δις ευρώ.

Φόρος εισοδήματος, φόροι ακινήτων και ΦΠΑ είναι ανάμεσα στους φόρους που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει. Πρωτογενές πλεόνασμα είπαμε;»

Αυτή είναι η είδηση, αυτή είναι η πραγματικότητα, πως έχουμε σαν λαός ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ και δεν πρόκειται να σηκωθούμε για τα επόμενα τριάντα χρόνια (δε το λέω εγώ, το λένε ειδικοί, αλλά και κυβερνητικοί).

Ετοιμαστείτε αδέλφια, ετοιμαστείτε για τα «φθινοπωρινά κάλαντα 2014», ετοιμαστείτε για ακόμα μια φορά για ατέλειωτες ΨΕΥΤΙΕΣ, ετοιμαστείτε για την γνωστή ΚΟΡΟΙΔΙΑ, και μόλις σβήσουν τα φώτα και οι κάμερες, ετοιμαστείτε για νέα και παλιά χαράτσια διαφόρων μορφών.

Πόσο ακόμα…

2 σχόλια

  1. Εμπρός με στήθος και με γόνα πατάτε τον τον πούστη τον προδότη τον στραβούλιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΘΕΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση