GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λοβέρδος: Εκτός χρηματοδότησης τα ερευνητικά κέντρα

Στην απόφαση να απελευθερωθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς...


Στην απόφαση να απελευθερωθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο κατέληξε η κυβέρνηση.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Εξερχόμενος ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για μία σημαντική απόφαση: "Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην ΕΕ, να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο", ανέφερε.
Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο, "πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων , που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια , προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία". Είπε επιπλέον ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12%-18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ότι αφορά την έρευνα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση