GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδελφοποίηση

Την πολύπλευρη προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου και της Ρωσίας συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου...



Την πολύπλευρη προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου και της Ρωσίας συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τον Σύμβουλο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για το σκοπό αυτό, μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο της εφημερίδας «Αμαρυσία» κο Χρήστο Φωτιάδη.

Ο κ. Μαϊστρένγκο αναγνωρίζοντας την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς και τη σημαντική συμβολή της στην προώθηση του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αδελφοποίηση με αντίστοιχη πόλη της Ρωσίας, που θα προταθεί από τη Ρωσική Πρεσβεία και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα εξέφρασε τη διάθεση της Ρωσικής πλευράς για τη συμμετοχή ρωσικών καλλιτεχνικών σχημάτων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ο Δήμος Αμαρουσίου. Όπως σημείωσε μάλιστα, το 2016 έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών να είναι για την Ελλάδα «Έτος Ρωσίας» και αντίστοιχα για τη Ρωσία «Έτος Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, υποδεχόμενος εγκάρδια τον Σύμβουλο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας, εξέφρασε τη βούληση οι δύο πλευρές να προωθήσουν την αδελφοποίηση των δύο πόλεων στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς τους δύο λαούς τους συνδέουν πολλά κοινά και έχουν κοινή θρησκευτική πεποίθηση. Το Μαρούσι –υπογράμμισε- αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Αφενός μεν γιατί είναι Ολυμπιακός Δήμος, πόλη γενέτειρα του Σπύρου Λούη, με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να βρίσκονται στα διοικητικά του όρια και αφετέρου γιατί διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μουσείων, όπως το Σπαθάρειο Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο, τη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, ενώ φέρει μακρά παράδοση στην κεραμική τέχνη από όπου έλκει και την πολιτιστική ταυτότητα της ως κεραμούπολη.

Ο κ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εστίασε επίσης το ενδιαφέρον του στον ιατρικό τουρισμό, καθώς όπως ανέφερε η χώρα μας διαθέτει άριστα καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό, αλλά και τις κατάλληλες υποδομές για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Ρώσους επισκέπτες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε σύντομα να αρθούν οι κυρώσεις στα ελληνικά προϊόντα, ενώ ο κ. Μαϊστρένκο διευκρίνισε ότι «η Ρωσία ήταν εξαναγκασμένη να προβεί σε αντίμετρα, ύστερα από το λεγόμενο τρίτο κύμα κυρώσεων εις βάρος της. Άλλωστε, τα μέτρα δεν κατευθύνονται κατά της Ελλάδας, αλλά είναι στο πλαίσιο των γενικότερων κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Τόνισε επίσης ότι σε δημοσκοπικό επίπεδο η αποδοχή της Ρωσίας ως φίλης χώρας από τους Έλληνες είναι στο υψηλότερο επίπεδο πανευρωπαϊκά και το αντίστοιχο συμβαίνει και με την αποδοχή της Ελλάδας στη Ρωσία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Σύμβουλος Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο συμφώνησαν να αναλάβουν οι αρμόδιες ομάδες εργασίας των δυο πλευρών την επεξεργασία των στόχων που συζητήθηκαν και σε μία επόμενη συνάντηση στο προσεχές διάστημα να εξειδικευθεί η υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση