GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποσύρθηκε από την εθνική Καμερούν ο Ετό

Την αποχώρησή του από την εθνική Καμερούν ανακοίνωσε ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος «ανέβασε» σχετικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό ...


Την αποχώρησή του από την εθνική Καμερούν ανακοίνωσε ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος «ανέβασε» σχετικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Σας ενημερώνω ότι τελειώνω τη καριέρα μου ως διεθνής. Ευχαριστώ όλη την Αφρική και όλους τους φαν μου για την άνευ όρων υποστήριξή τους», ήταν το μήνυμα του μέχρι πρότινος αρχηγού – ηγέτη της αφρικανικής ομάδας.
Η καριέρα του στην εθνική
Ο 33χρονος φορ της Έβερτον είχε πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στις 9 Μαρτίου 1997 (στη φιλική ήττα με σκορ 5-0 από την Κόστα Ρίκα), μία μέρα πριν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Μάλιστα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 έγινε ο νεότερος παίκτης (17 ετών και τριών μηνών) που συμμετείχε στη διοργάνωση, όταν έπαιξε στην ήττα με σκορ 3-0 από την Ιταλία για τη φάση των ομίλων.
Στις 6 Ιουνίου ο Ετό πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής, στη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας για τους ομίλους. Ο Καμερουνέζος άσος ήταν μέλος στις επιτυχίες της εθνικής του το 2000 και 2002 στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ.
Το 2003 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπου το Καμερούν έφτασε μέχρι τον τελικό, ο Αφρικανός άσος είχε σκοράρει μία φορά απέναντι στη Βραζιλία (στις 19 Ιουνίου). Στο δρόμο για το Μουντιάλ της Γερμανίας ο Ετό ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού στον προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής έχασε καθοριστικό πέναλτι με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού (1-1 στην κ.δ. και 12-11 στα πέναλτι).
Δύο χρόνια αργότερα για την ίδια διοργάνωση, ο διεθνής άσος κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 14 τέρματα, ένα επίτευγμα που πετύχαινε για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική ο Ετό κατάφερε να πετύχει άλλο ένα σημαντικό γκολ για την εθνική του ομάδα, καθώς η παρουσία του Καμερούν στη διοργάνωση κρίθηκε στη διαφορά τερμάτων.
Στις 19 Ιουνίου 2010 κατάφερε να πετύχει άλλο ένα γκολ σε Μουντιάλ (στην ήττα 2-1 από τη Δανία) και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αναδείχθηκε για τέταρτη φορά ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον περασμένο Ιούνιο, ο Αφρικανός φορ επιλέχθηκε στην αποστολή του Καμερούν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, και έγινε ο τρίτος Αφρικανός που συμμετέχει για τέταρτη φορά στη διοργάνωση (μετά τον Ζακ Σονγκό και τον Σονγκ).
Συνολικά ο Καμερουνέζος άσος είχε 118 συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας σκοράρει 56 φορές.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση