GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΚΛΗΜΑ στην Πάρο: Οι "Πόρτες" που βύθισαν την Ελλάδα στο πένθος χωρίς φάρο... [photos]

Έκτος λειτουργίας παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο φάρος-λαμπτήρας που βρίσκεται τοποθετημένος στις βραχονησίδες ‘Πόρτες’...



Έκτος λειτουργίας παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο φάρος-λαμπτήρας που βρίσκεται τοποθετημένος στις βραχονησίδες ‘Πόρτες’ στο νησί της Πάρου.
Στο ίδιο σημείο πριν απο 14 χόνια και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, το επιβατιγό-οχηματαγωγό “Εξπρές Σάμινα” είχε προσκρούσει στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και μαζί του να παρασύρει 81 απο τις 510 ανθρώπινες ψυχές που επέβαιναν σ’αυτό. Παρόλα αυτά, οι λιμενικές αρχές του νησιού μοιάζει να αδιαφορούν και δεν μεριμνούν ως οφείλουν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionline.gr, το συγκεκριμένο πρόβλημα διαβιβάστηκε στους αρμόδιους απο την πρώτη κιόλας στιγμή που εντοπίστηκε, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα η λιμενική αρχή δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει τη βλάβη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φάροι αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα στους ναυτιλλόμενους, καθώς οι βραχονησίδες μετατρέπονται σε θάνασιμες παγίδες, ειδικά τη νύχτα, για τους ναυτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση