GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαπωνικές ροζ ιστοσελίδες διανέμουν malware

Ερευνητές ασφάλειας της ΕSET έχουν εντοπίσει μια νέα έκδοση ενός τραπεζικού malware, το οποίο διαδίδεται μέσω ιαπωνικών ιστοσελίδων ...


Ερευνητές ασφάλειας της ΕSET έχουν εντοπίσει μια νέα έκδοση ενός τραπεζικού malware, το οποίο διαδίδεται μέσω ιαπωνικών ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου.
Το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των malware Win32/Aibatook, έχει χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες καμπάνιες. Η εξελιγμένη έκδοση του malware ωστόσο δεν έχει γραφτεί σε Delphi, αλλά σε C++. Επιπλέον φαίνεται πως έχουν υπάρξει αλλαγές σχετικά με τον τρόπο διανομής του malware αλλά και τον τρόπο υποκλοπής των πληροφοριών από τους υποψήφιους στόχους.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κακόβουλοι φορείς δεν βασίζονται σε ολόκληρα exploit kits για την μόλυνση των συστημάτων, αλλά χρησιμοποιούν μόνο ένα exploit τη φορά.
Το malware διαδίδεται μέσω ιστοσελίδων ακατάλληλου περιεχομένου και εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια της Java με το αναγνωριστικό CVE 2013-2465.
Toυλάχιστον τέσσερα domains έχουν παραβιαστεί μέχρι στιγμής και χρησιμοποιούνται για τη διανομή του malware. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας – που συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις 2000 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες της Ιαπωνίας.
Πηγή: SecNews

1 σχόλιο

  1. Το ΛΑΟΣ δηλαδή ο Γ.Καρατζαφέρης , που μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου με την ΜΑΦΙΑ ΜΑΖΙ έφεραν το ΔΝΤ και την ΜΕΡΚΕΛ στην ΕΛΛΑΔΑ . Με την δικαιολογία ο Καρατζαφέρης ότι δήθεν ψηφίζοντας τα πρώτα άρθρα του μνημονίου θα έσωζε την Ελλάδα ..………….
    Στην ουσία όμως μας ΠΡΟΔΩΣΕ , διότι στη συνέχεια όπως αποδείχτηκε όλα τα στοιχεία για να πάμε στο ΔΝΤ ήταν ΠΛΑΣΤΑ .
    Αυτή ήταν η δουλειά του στην πολιτική να αρπάξει την εμπιστοσύνη του ΕΛΛΗΝΑ πατριώτη και μετά να την πουλήσει στους διεθνείς τοκογλύφους ΔΝΤ , ΜΕΡΚΕΛ, ,κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση