GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Cyprus Airways, το επόμενο βήμα της Aegean Airlines...

Μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εξέφρασε η Aegean για την απόκτηση της Cyprus Airways, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε στα μεγέθη...



Μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εξέφρασε η Aegean για την απόκτηση της Cyprus Airways, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε στα μεγέθη της η συγχώνευση με την Olympic Air...

Η Aegean κατάφερε –και λόγω των καλών επιδόσεων του τουρισμού- να βγει από την κρίση και να βελτιώσει σημαντικά τα μεγέθη της. Και ήδη, έχει πετύχει δύο ρεκόρ. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, η εταιρεία εμφάνισε το μεγαλύτερο, ιστορικά, περιθώριο κερδοφορίας προ φόρων, τόκων, υποτίμησης, απόσβεσης και ενοικιάσεων (23,6%), ενώ τον περασμένο Ιούνιο, ξεπέρασε, για πρώτη φορά, το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβατών.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων της, η απόκτηση της Cyprus Airways -διαδικασία που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο- αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για την εγκαθίδρυση της Aegean ως κραταιά περιφερειακή εταιρεία.

Η εταιρεία εξέφρασε, χθες, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση είτε των μετοχών είτε σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών, κίνηση που δε δεσμεύει την Aegean. Εξάλλου, ο δρόμος για την απόκτηση assets ή μετοχών της Cyprus είναι μακρύς, καθώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νομικός και τεχνικός έλεγχος (due diligence).

Για την κυπριακή αεροπορική ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ηRyanair η οποία επιδιώκει να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Η Cyprus Airways

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου είναι μία μεσαίου μεγέθους εταιρεία που ιδρύθηκε το 1947 και εκτελεί περίπου επτά χιλιάδες πτήσεις, μεταφέροντας 1,3 εκατ. επιβάτες ετησίως. Καλύπτει ένα δίκτυο περισσότερων από 10 προορισμών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κόλπο, ενώ εκτελεί μεγάλο αριθμό πτήσεων κοινού κωδικού. Ο στόλος της αποτελείται από έξι αεροσκάφη Airbus Α320.

Οι τελευταίες χρήσεις της εταιρείας ήταν ζημιογόνες και στο πλαίσιο αυτό η Cyprus είχε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε περικοπή των δραστηριοτήτων, με μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη που εκτελούσε τρεις φορές την ημέρα το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση