GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτή επιστολή για τα τελευταία γεγονότα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας

Ανοικτή επιστολή του Ισραηλινού βουλευτή, κ. David Tsur, Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας της Κνέσετ (Ισραηλινού ...



Ανοικτή επιστολή του Ισραηλινού βουλευτή, κ. David Tsur, Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας της Κνέσετ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου) προς τους Έλληνες φίλου του για
τα τελευταία γεγονότα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Αγαπητοί Έλληνες φίλοι,
Ως παλιός φίλος και θαυμαστής της Ελλάδας και ως κάποιος που έχει εργαστεί ακούραστα για την προώθηση των σχέσεων Ισραήλ - Ελλάδας με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, μου προκάλεσαν λύπη ορισμένες πρόσφατες δηλώσεις στην Ελλάδα οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για την τρέχουσα σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ δεν επεδίωξε αυτή τη σύγκρουση και κατέλαβε πολλές προσπάθειες για να την αποφύγει. Όμως τελικά αναγκαστήκαμε να δράσουμε εξαιτίας των αδιάκοπών καθημερινών επιθέσεων της Χαμάς εναντίον των πολιτών μας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Χαμάς εξαπέλυσε περισσότερες από 1.850 ρουκέτες στο Ισραήλ θέτοντας σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο, εξαναγκάζοντάς τους να τρέχουν σε καταφύγια κάθε φορά που εκτοξεύεται ένας πύραυλος. Η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα στοχεύουν με πάνω από 15.000 ρουκέτες το Ισραήλ. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν μια τέτοια απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού της. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως βουλευτής τους κόμματος Hatnua, του οποίου ηγείται η κ. Tzipi Livni, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, γνωρίζω σε βάθος τις προσπάθειες μας για την επίτευξη της ειρήνης. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για την ειρηνευτική διαδικασία, πρόκειται για τη Χαμάς, μια ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία αναγνωρίστηκε ως τέτοια από την ΕΕ το 2004 και η οποία ορκίζεται στην ολική καταστροφή του Ισραήλ.

Στις 12 Ιουνίου, η Χαμάς απήγαγε και σκότωσε με βάρβαρο τρόπο τρεις Ισραηλινούς εφήβους. Ταυτόχρονα, εντατικοποίησε τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Ξεκινήσαμε τις χερσαίες επιχειρήσεις στις 17 Ιουλίου, μόνο αφότου η Χαμάς απέρριψε την εκεχειρία, στην οποία διαμεσολάβησε η Αίγυπτος και υποστήριξαν οι ΗΠΑ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο ΟΗΕ, και την οποία εμείς αποδεχθήκαμε. Η Αίγυπτος καταδίκασε απερίφραστα τη Χαμάς για την αποτυχία της επίτευξης εκεχειρίας. Η Χαμάς εξακολούθησε να εκτοξεύει ρουκέτες, ακόμη και όταν επιτεύχθηκαν συμφωνίες για παύση πύρος με τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό, ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την πόλη της Sejaiya.

Επιπλέον, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα για να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων. Οι θάνατοι αθώων προκαλούν μεγάλη θλίψη σε εμάς, αλλά όχι στη Χαμάς, η οποία με κυνικό τρόπο προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις πληγές του άμαχου πληθυσμού της Γάζας. Ο Ισραηλινός στρατός ρίχνει φυλλάδια, κάνει τηλεφωνήματα, στέλνει sms, και ρίχνει βόμβες κρότου για να προειδοποιήσει τους κατοίκους της Γάζας για τα επικείμενα χτυπήματα εναντίον στόχων της Χαμάς.

Αντίθετα, η Χαμάς χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, κρύβοντας τα κέντρα διοίκησης, τους εκτοξευτές πυραύλων και τις κρύπτες όπλων της σε κατοικημένες περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία. Ο ΟΗΕ καταδίκασε τη Χαμάς για αυτή την τακτική. Στις 16 Ιουλίου, η UNWRA εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τη Χαμάς επειδή έκρυψε πυραύλους σε ένα από τα σχολεία της. Η ηγεσία της Χαμάς παρότρυνε στους κατοίκους της πόλης Sejaiya να μη την εγκαταλείψουν παρά τις προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ότι, παραμένοντας στην περιοχή, θέτουν τους εαυτούς τους σε σοβαρό κίνδυνο. Επίσης, έχει κατασκευάσει ένα τεράστιο δίκτυο υπόγειων οχυρών για να κρύψει τα όπλα της και σήραγγες που καταλήγουν στο Ισραήλ, από τις οποίες τρομοκρατικές ομάδες της Χαμάς εξέρχονται για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας και απαγωγές εναντίον Ισραηλινών.

Ο μόνος λόγος που το Ισραήλ δεν έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τις επιθέσεις με ρουκέτες είναι επειδή έχει επενδύσει στο άκρως αποτελεσματικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας «Σιδερένιος Θόλος», το οποίο καταρρίπτει πολλούς πυραύλους που κατευθύνονται σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και σε ένα τεράστιο σύστημα καταφυγίων σε όλη τη χώρα και στα περισσότερα σπίτια. Αντίθετα, η Χαμάς, δεν φροντίζει για τους ανθρώπους στη δικαιοδοσία της. Έχει επενδύσει εκατομμύρια σε ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων τρομοκρατίας.

Το 2005, το Ισραήλ εκκένωσε όλους τους στρατιώτες και τους εποίκους από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ειρήνη. Αυτό δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το 2007, η Χαμάς κατέλαβε την Λωρίδα της Γάζας δια της βίας και έκτοτε, εξαπέλυσε πάνω από 14.000 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση του πυρός ή για οποιαδήποτε πολιτική λύση. Η Χαμάς ενδιαφέρεται μόνο για την καταστροφή του Ισραήλ. Πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και η οποία έχει επανειλημμένως αρνηθεί να αναγνωρίσει τις εκκλήσεις του Διεθνούς Κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) να αποκηρύξει την τρομοκρατία, να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις προηγούμενες συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής . Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί μόνο εχθρό του Ισραήλ, αλλά και του ίδιου του Παλαιστινιακό λαού.

Η πραγματικότητα στην περιοχή μας είναι σύνθετη, αλλά οι στόχοι μας είναι απλοί. Είναι ο πλήρης τερματισμός αυτών των επιθέσεων κατά του Ισραήλ και των πολιτών του.

2 σχόλια

  1. Κάπως έτσι συλλογίζονταν για τους Έλληνες αντάρτες και οι ΝΑΖΙ όταν ανατίναξαν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο και σταμάτησε η προέλαση του Ρόμελ λόγω έλλειψης καυσίμων, και δεν πρόλαβαν να βάλουν χέρι στα πετρέλαια στη Μέση Ανατολή, όπως και η μάχη της Κρήτης εξολόθρευσε το επίλεκτο σώμα των αλεξιπτωτιστών που θα μπορούσε κάλλιστα να προκαταλάβει το Μπακού, τώρα η δόξα πέφτει στο γενναίο Ισραήλ μα επιτύχει το στόχο του Χίτλερ για λογαριασμό των θυγατέρων της χάρτινης τίγρης.

    Κατά τ΄άλλα, άλλο ο άνθρωπος κι άλλο τα συμφέροντα της ποιλτικοοικονομικής εξουσίας δια της επιβολής των όπλων, άλλη αξία έχει ένας στο Γκουαντάναμο άλλη αξία στη Γάζα κι άλλη αξία σε Γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

    Είναι που λένε η ντροπή ντροπή δεν έχει, κι όλοι ζούμε με την ψευδαίσθηση ενός βαλς των χαμένων ονείρων http://www.youtube.com/watch?v=5q9H2cd36RU σε μια ύστατη ματαιοδοξία υπεκφυγής του Αχέροντα, λες και πορευόμαστε σε δρόμους διαφορετικούς http://www.youtube.com/watch?v=T_a-9WKB9To, μη μπορώντας να δούμε το τέρας http://www.youtube.com/watch?v=1ZHP2SUbBg0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσουs ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΕ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΕΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!!!!!!!Τρια εκατομυρια ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι αρκετοι να ζησουν!!!!!!!!!!!Ετσι ειχε αποφασισει ο αρησ βελουχιωτησ εναs απο τουs ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!Ο ΑΡΧΙΚΥΝΑΙΔΟΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση