GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημήτρης Μελισσανίδης: Το γήπεδο θα γίνει

Το δικαίωμα της ΑΕΚ να φτιάξει το «σπίτι» της στο χώρο που της ανήκει υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με διάθεση να λύσει πα...


Το δικαίωμα της ΑΕΚ να φτιάξει το «σπίτι» της στο χώρο που της ανήκει υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Με διάθεση να λύσει παρεξηγήσεις, αλλά και να καταγγείλει μεθοδευμένες κινήσεις εναντίον του έργου, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν θέλει χάρες, παρά μόνο να χτίσει ένα γήπεδο απόλυτα νόμιμο στα χώματα των πατεράδων της.
Ο επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μίλησε για υποκρισία στο θέμα του άλσους (με βάση τη σημερινή του εικόνα) κι έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του έργου, που οδήγησε σε επεισόδια με κομμάτι του κόσμου.
Ανεξάρτητα απ’ αυτά πάντως, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση με το δήμο και δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση για να βρεθεί πεδίο συνεννόησης μαζί του. Όσο για τα 20 εκατ. της περιφέρειας, τόνισε ότι ενδεχόμενη μη καταβολή τους (απ’ τη στιγμή που είναι εγκεκριμένα) θα είναι ένδειξη ότι η κ. Δούρου δεν θέλει το γήπεδο.
Σημαντική η αποκάλυψη ότι -πέραν της επιχορήγησης απ’ την περιφέρεια- έχει εξασφαλιστεί το 85% της υπόλοιπης χρηματοδότησης και η δέσμευση ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου «θα τρέξουν με χίλια οι διαδικασίες».
Χαρακτηριστικό της φόρτισης του Δημήτρη Μελισσανίδη ότι βούρκωσε τη στιγμή που αναφέρθηκε στα ιδανικά του κόσμου της ΑΕΚ, με αφορμή το ταξίδι στο Βελιγράδι.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Μελισσανίδη:
«Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις με το γήπεδο. Ενημερωθήκατε για όλα από τους προλαλήσαντες. Στην παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου, θέλω να αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει. Κάποια ζητήματα που άλλες φορές οφείλονται σε παρεξηγήσεις και άλλες σε ζητήματα που δεν έχουν λόγο στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ενώ μιλάμε για ένα έργο που είναι αθλητικό και αναπτυξιακό, έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από κάθε μη αρμόδιο. Ήρθε η ώρα η ΑΕΚ να απαντήσει. Η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει παρόν και μέλλον χωρίς γήπεδο.
Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος ήταν να επιστρέψουμε στη γενέτειρα γη. Ο δεύτερος να έχουμε τη συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου. Και ο τρίτος να γίνουν όλα με πλήρη διαφάνεια. Από την πρώτη στιγμή δε ζητήσαμε κάτι που να καταστρατηγεί τους νόμους. Ούτε δωρεάν γήπεδο, ούτε έκταση, ούτε κάποια από τις διευκολύνσεις που είχαν άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ έχει τη δική της έκταση και το δικαίωμα να χτίσει το γήπεδό της. Η ΑΕΚ δε ζητάει χάρη, αλλά τα νόμιμα. Να ξεκινήσει ένα αναπτυξιακό και πολιτιστικό έργο.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε την κατασκευή του γηπέδου μας στη Φιλαδέλφεια και μόνο. Θέλω να αναφερθώ όμως και στην υποκρισία ορισμένων που δείχνουν ότι κόπτονται από το άλσος. Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων. Γι’ αυτό επισκέφθηκα και ο ίδιος πολλές φορές το άλσος και τρόμαξα από την εικόνα εγκατάλειψης. Ένα άλσος όπου το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα χωρίς να αντιδράσει κανείς. Όπου έχουν χτιστεί διάφορα παράνομα κτίρια για τα οποία δε διαμαρτυρήθηκε κανείς. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια, λίμνες με σκουπίδια και πολλά άλλα. Γι’ αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση κάποιοι τύποι για 52 δέντρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;
Επιδιώξαμε τη συναίνεση χωρίς να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Απόδειξη ήταν η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δημιουργήθηκε όμως ένα ζήτημα πολιτικής εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου. Εμείς ανοίξαμε από την αρχή τα χαρτιά μας. Ένα γήπεδο που θα ικανοποιεί την ΑΕΚ και τις απαιτήσεις των κατοίκων. Χωρίς καταστήματα και καταπατήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου. Το κάναμε για τη χρήση ενός μικρού κομματιού γης με δημόσια αντικατάσταση στο πολλαπλάσιο, ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα του άλσους που είναι ντροπής.
Από το φθινόπωρο του 2013 δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε όσα είπαμε και δεσμευτήκαμε. Αντίθετα, έχουν αλλάξει οι θέσεις πολλών για πολλά. Γίνεται μια σκόπιμη προσπάθεια να συνδεθεί το γήπεδο της ΑΕΚ με αόριστα επιχειρηματικά συμφέροντα. Καλώ οποιονδήποτε με κοινή λογική να διαβάσει το νομοσχέδιο και να μου πει ένα σημείο που να έχει υπόνοια έστω εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο της ΑΕΚ ότι υπάρχουν άνομοι κύκλοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου.
Να ξέρετε ότι το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι ενέργειες έδωσαν την εντύπωση ότι επιδιώκεται η ματαίωση του έργου. Δεν προκαλέσαμε κανέναν, αντίθετα σεβαστήκαμε τις διαφωνίες. Κινηθήκαμε έτσι, αλλά κάποιοι έδιναν την εντύπωση ότι δρουν μεθοδευμένα. Έτσι ένα κομμάτι οργανωμένων οπαδών προέβη σε κάποιες πράξεις κομμάτι για τις οποίες ζήτησε συγγνώμη. Και να πω και κάτι για όσους είπαν για στρατούς. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ για ένα πράγμα δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα ότι αποτέλεσαν ποτέ στρατό κανενός. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υπήρξαν διαφωνίες μου, πάντα είχαν την ανεξαρτησία τους. Είδαν πολλά κι έζησαν αδικίες εντός κι εκτός γηπέδων. Μετά τα πρωταθλήματα, βλέπουν να επιχειρείται και κλοπή γηπέδου. Γι’ αυτό αντέδρασαν.
Οι ΑΕΚτζήδες δεν είναι άβουλα όντα. Στις άλλες ομάδες βλέπουν να υπάρχουν διευκολύνσεις και στην περίπτωση της ΑΕΚ βλέπουν να γίνεται ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Και αναρωτιούνται γιατί; Αυτό που θέλουμε είναι να πάψει ο ΑΕΚτζής να είναι άστεγος. Εμείς ο κόσμος της ΑΕΚ θα παραμείνουμε σταθεροί στις δημοκρατικές μας αξίες. Είμαστε ομάδα της προσφυγιάς και γι’ αυτό δεν βρήκαν ποτέ θέση στον κόσμο μας φασιστικές συμπεριφορές.
Τον κόσμο που ακολούθησε την ΑΕΚ στο Βελιγράδι για να στείλει μήνυμα εναντίον του πολέμου. Τεράστιες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Μελισσανίδης βούρκωσε και μονολόγησε «θα με ξεφτιλίσουν, αλλά δεν πειράζει») που ήταν μαζί μας, όπως ο κ. Γλέζος, δεν ξέρουν τι πρεσβεύει αυτός ο κόσμος; Ο ίδιος ο κόσμος ζήτησε συγγνώμη. Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη όμως η καταδίκη των επεισοδίων, όταν είχαν προηγηθεί χαρακτηρισμοί όπως μπράβοι, τραμπούκοι και φασίστες.
Η ΑΕΚ δεν ανήκει ούτε σε ιδιοκτήτες, ούτε σε κόμματα. Ζητάμε από όλα τα κόμματα να συμβάλλουν και να κλείσουν το δρόμο σε άνομα συμφέροντα που αντιστρατεύονται το γήπεδο.
Είναι γνωστό ότι το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει ούτε η ερασιτεχνική, ούτε το κράτος. Προσπαθήσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή και ιδρύσαμε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924», που ανήκει σε όσους θέλουν να συμμετέχουν. Η εταιρεία δεν έχει μεγαλομέτοχο, δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος αλλά για να τρέξει το γήπεδο. Η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον η ΑΕΚ δεν θα έχει ανάγκη από προστάτες. Κάποιοι από μας μπορούμε να συμβάλλουμε παραπάνω, αλλά δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Ναι, όσοι εμπλεκόμαστε σε κεντρικό επίπεδο, θέλουμε να συνδέσουμε το όνομά μας με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Αλλά αυτό θα το κάνει κάθε οπαδός που έχει συμβάλλει, έστω και με το μικρότερο πόσο. Το γήπεδο θα το φτιάξουμε όλοι μαζί και θα είμαστε περήφανοι.
Το πεδίο συνεννόησης με τον Δήμο είναι απαραίτητο να βρεθεί. Όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο έργο έχει και κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό όφελος για το δήμο και τους όμορους δήμους. Δεν αφορά μόνο τη Φιλαδέλφεια, αφορά όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Θέλουμε τη δημοτική αρχή δίπλα μας γιατί υπάρχουν σημεία του έργου που είναι παρά φύση να ξεπεραστούν χωρίς αυτόν. Τον θέλουμε αρωγό.
Δεχθήκαμε αυτά που ζήτησε ο δήμαρχος, κάναμε τα βήματα από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα κάνει και η δημοτική αρχή και δεν θα μείνει προσκολλημένη σε επεισόδια που οι ίδιοι οι φίλοι της ΑΕΚ ζήτησαν συγγνώμη. Πρέπει να βρούμε πεδίο συνεννόησης. Χτίζουμε ένα γήπεδο-κόσμημα. Ένα κέντρο άθλησης και πολιτισμού. Ένα γήπεδο μοναδικό που θα τονώσει την αγορά της Φιλαδέλφειας, η οποία στενάζει. Περίπου 1 εκατ. κόσμος θα επισκέπτονται την πόλη. Προσφέρουμε τη δυνατότητα να οργανώνονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, το μουσείο θα είναι καθημερινά σημείο ιστορικής αναφοράς. Σε μια εποχή που η χώρα μαστίζεται από ανεργία, θα δημιουργηθούν περίπου 1500-2000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του έργου και 200 μετά.
Κλείνοντας θέλω να πω κάτι στους φιλάθλους μας: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Θα τρέξουμε με χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε στα δύσκολα. Γεννά νικητές μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και ξαναβάζουμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει».

Οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις που έγιναν:
- Εμείς ζητάμε συναίνεση και θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί και το γήπεδο θα γίνει.
- Αν δεν πάρουμε τα επιπλέον στρέμματα, θα κάνουμε ένα γήπεδο χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν. Θα είναι όμως ένα γήπεδο πολύ μικρότερο κι επειδή η ΑΕΚ θα παίζει στην Ευρώπη, θα πρέπει να ξαναγίνει πρόσφυγας.
- Δεν θέλω ούτε να ακούω για άλλο χώρο. Είναι ιστορικής σημασίας να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας.
- Περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σημάδι. Για την κ. Δούρου δεν έχω να πω κάτι, δε γνωρίζω. Για τη σύμβαση με την Ερασιτεχνική, θα πω ότι έγινε όπως πρέπει και το γήπεδο θα της ανήκει.
- Αντιπροσωπεία της ομάδας μας βρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε πριν την ψήφιση του νόμου. Προσωπικά έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο, ό,τι μου ζήτησαν το έκανα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.
- Θέλουμε ένα γήπεδο με τη συναίνεση του Δήμου. Για να γίνει ένα γήπεδο χρειάζονται πολλά περιφερειακά έργα. Όταν έγινε το Καραϊσκάκη τα αντίστοιχα έργα ήταν πολλών δεκάδων εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για όλα αυτά. Είναι τρελό και παράλογο να δίνονται τόσα εκατομμύρια για ένα γήπεδο και να υπάρχουν διεστραμμένα μυαλά που να λένε ότι θα κονομήσω. Τι να κονομήσω; Δόξα τω Θεώ, μου τα “φερε η ζωή καλά και δεν έχω ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν απίστευτες δικαιολογίες. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι στο χωράφι μας να φτιάξουμε το γήπεδό μας. Εκτός κι αν δε θέλουν να έχει η ΑΕΚ γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να περάσει.
- Όλος ο προϋπολογισμός του έργου στηρίχθηκε και στα χρήματα της Περιφέρειας. Αν δε μας τα δώσει η κ. Δούρου, που δε νομίζω γιατί είναι νόμιμα και γιατί έχουν εγκριθεί, δε θα θέλει να κάνουμε γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια, δε μας αφορά. Για ποιο λόγο αφού είναι περασμένα αυτά τα κονδύλια, να μη δοθούν όταν για άλλα γήπεδα δόθηκαν χρήματα ή χαρίστηκαν οικόπεδα; Εμείς θέλουμε όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδα. Εμείς έχουμε δικό μας οικόπεδο και δεν μπορούμε να κάνουμε γήπεδο.
- Ένα μεγάλο κονδύλι είναι της Περιφέρειας. Τα υπόλοιπα κατά 85% έχουν εξασφαλιστεί. Υπάρχουν πάνω από 10.000 μέτοχοι που θα συνεισφέρουν. Να πάρουμε πρώτα τις άδειες και μετά δε νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Το γήπεδο θα το εκμεταλλεύεται η «Δικέφαλος 1924», αλλά θα ανήκει στην ΑΕΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μελισσανίδης έκλεισε την τοποθέτησή του διαβάζοντας μια επιστολή που έφτασε στα χέρια του από σύλλογο οικολόγων, ο οποίος δήλωνε αποφασισμένος να μπλοκάρει το έργο στο ΣτΕ, αλλά άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην οδηγηθούν εκεί τα πράγματα αν υπήρχε μια γενναιόδωρη στάση απέναντί του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση