GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη για την «μαύρη τρύπα» στην ΔΕΥΑΧ!

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνω...



Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, για «μαύρη τρύπα» 158.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΧ την χρονική περίοδο (2002-2006), που ο Δ. Αναγνωστάκης ήταν Δήμαρχος Χαλκίδας - Δείτε την απάντηση του βουλευτή.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 9 ατόμων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία κατά του δημοσίου, τη χρονική περίοδο (2002-2006) που ήταν Δήμαρχος Χαλκίδας, αλλά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Συγκεκριμένα, το 2003 εντοπίστηκε μαύρη τρύπα ύψους 158.000 ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΧ και μέχρι σήμερα οι δαπάνες αυτές δεν έχουν δικαιολογηθεί, με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες να ασκηθούν διώξεις σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 5 άτομα στον Ανακριτή και τους απαγόρευτηκε η έξοδος από την χώρα μέχρι το δικαστήριο, ενώ για τον Δημήτρη Αναγνωστάκη θα ζητηθεί πρώτα η άρση ασυλίας από την βουλή, για να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.


"Προφανώς και θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου..."
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης μίλησε στο eviazoom για την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας

"Σε σχέση με τη δικαστική διερεύνηση της λογιστικής τακτοποίησης των πληρωμών της ΔΕΥΑΧ, θέλω να δηλώσω - χωρίς να υπεισέρχομαι στο έργο της δικαιοσύνης- ότι όπως όλη η κοινωνία της Χαλκίδας γνωρίζει από το 2003, η τότε Διοίκηση, η Διεύθυνση και κάθε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΧ, δρούσαν πάντοτε με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.
Αυτό αποτελεί κοινή συνείδηση της Χαλκίδας και είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί και στην ανακριτική διαδικασία.

Η υπόθεση της λογιστικής εκκρεμότητας, που αφορά στη μισθοδοσία 10 εργαζομένων, που προσλήφθηκαν μέσω εργολαβίας και που εργάστηκαν και αμείφθηκαν, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν και τα παραστατικά στοιχεία το αποδεικνύουν, είναι ζήτημα άκρως υπηρεσιακό, που αντιμετωπίστηκε από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, εντός του νομικού πλαισίου.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο Δ.Σ. καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα.

Σε ότι με αφορά, λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας και με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος δεν γίνεται να απολογηθώ, αν και το επιθυμούσα.
Προφανώς και θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου.

Είμαι βέβαιος ότι στοιχεία που κατατέθηκαν είναι αποδεικτικά της αθωότητας και απαλλακτικά για το σύνολο του Δ.Σ. και των υπηρεσιακών παραγόντων."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση