GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σκουπίδια απειλούν την δημόσια υγεία

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το πλήρες αδιέξοδο του δήμου Πύργου στη διαχείριση των απορριμμάτων του, καθώς εδώ και μ...



Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το πλήρες αδιέξοδο του δήμου Πύργου στη διαχείριση των απορριμμάτων του, καθώς
εδώ και μία εβδομάδα τα σκουπίδια έχουν σταματήσει να μαζεύονται από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε σωρούς έξω από τα σπίτια και τα εμπορικά καταστήματα στον Πύργο.

Ακόμα πιο έντονο γίνεται το πρόβλημα με τις αυξημένες ζέστες που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Πύργου, ενώ από την άλλη, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, αναγκάζονται να εισπνέουν καθημερινά την δυσωδία και τα μικρόβια που εκλύονται από τους όγκους των απορριμμάτων.

Και επειδή το αδιέξοδο του δήμου Πύργου, εκτός από την οικονομική κατάρρευση φέρνει και την κοινωνική κατακραυγή, φαίνεται πως η δημοτική αρχή, προχωρά στη διεκδίκηση της έκτακτης χρηματοδότησης και προσπαθεί να βρει λύσεις άμεσες προκειμένου να σταματήσει ο εφιάλτης των σκουπιδιών.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με πηγές, ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, στο πλαίσιο του ραντεβού που πρέπει να γίνει στην Αθήνα, για να καταφέρει ο δήμος του Πύργου να πάρει την χρηματοδότηση που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει την μεταφορά των απορριμμάτων, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν συνεργάτες του ενώ από σήμερα αναμένεται να έλθει σε επαφή και με τους εκπροσώπους και επικεφαλής των παρατάξεων του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι συμμετείχαν και στην τελευταία σύσκεψη στο Λάτσειο.

Το ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, κλείσθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, όπου οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με την δημοτική αρχή Πύργου, θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο πλέον, όπως αναφέρουν πηγές, κρίνεται το μέλλον του δήμου.

Διαμαρτυρίες από κατοίκους

Και χθες ήταν μια ημέρα, που κάτοικοι περιοχών ξεσηκώθηκαν για τους σωρούς των απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους. Σε κάθε γειτονιά της πόλης αλλά και στα χωριά που η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς εκεί δεν έχει γίνει αποκομιδή, ούτε κατά το διάστημα που ο δήμος Πύργου μετέφερε τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, οι κάτοικοι ζητούν από την δημοτική αρχή, όπως τονίζουν, το αυτονόητο, να μπορούν να ζουν σε μια καθαρή γειτονιά χωρίς σκουπίδια.

Πολλοί μάλιστα, θέτουν το ερώτημα, γιατί ο δήμος να φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο, εφόσον θα μπορούσαν να είχαν κινηθεί από πολύ νωρίς οι διαδικασίες για την έκταση στην Τριανταφυλλιά, ένας χώρος, που ήδη συζητείται για την εγκατάσταση του δεματοποιητή έως ότου λειτουργήσει το εργοστάσιο διαχείρισης του ΦΟΣΔΑ.

Ρίχνουν ασβέστη

Με σκοπό να μπορέσουν να «αναπνεύσουν» από την απίστευτη μυρωδιά που κατακλύζει τις περιοχές τους, οι κάτοικοι, μην έχοντας άλλο τρόπο, περιλούζουν με ασβέστη τις σωρρούς των σκουπιδιών, ώστε σε αυτά να μην εγκαθίστανται μύγες και κουνούπια αλλά και για να μην εκλύεται η έντονη μυρωδιά που ειδικά κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες είναι ανυπόφορη. Έτσι σε πολλά σημεία της πόλης του Πύργου αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τα σκουπίδια, έχουν σκεπασθεί με ασβέστη για να μην μυρίζουν, με τους κατοίκους να χρησιμοποιούν το τελευταίο τους «χαρτί», που θα περιορίσει τον κίνδυνο της μόλυνσης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως στην τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος και έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, παρουσία των επικεφαλής και των εκπροσώπων των παρατάξεων του νέου και προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε, από τον αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Αντωνακόπουλο η έξαρση που παρατηρείται στις γαστρεντερίτιδες, κάτι που οδηγεί σε υποψίες πως σε αυτό μπορεί να οφείλονται τα σκουπίδια.

Το γεγονός πως παιδιά, ασθενούν με τον ιό της γαστρεντερίτιδας, είναι ένα ζήτημα που όπως αναφέρουν κάτοικοι του δήμου Πύργου, πρέπει να τεθεί υπόψιν της δημοτικής αρχής και να κινήσει τις διαδικασίες για την οριστική λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση