GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα τετράποδά σας!

Καλοκαίρι και, εκτός από εσάς και τα παιδιά σας, υπάρχουν κίνδυνοι που παραμονεύουν και για τα τετράποδα σας, από τσιμπήματα μέ...



Καλοκαίρι και, εκτός από εσάς και τα παιδιά σας, υπάρχουν κίνδυνοι που παραμονεύουν και για τα τετράποδα σας, από τσιμπήματα μέχρι φόλα και
θερμοπληξία. Πάρτε τα μέτρα σας!

Τσιμπήματα
Αν νομίζατε πως προτιμούν μόνο τους ανθρώπους οι σφήγκες κάνατε λάθος! Την ίδια θέρμη δείχνουν και για το τετράποδό σας. Σε αυτή την περίπτωση, μην επιχειρήσετε να απομακρύνετε το κεντρί με το χέρι παρά μόνο με το τσιμπιδάκι.
Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στην περιοχή που έχει ερεθιστεί. Τοπικά βάλτε μια αντισταμινική κρέμα και μια κορτιζονούχα αντιβιοτική αλοιφή.

Φόλα
Στην περίπτωση που ξέρετε πως το τετράποδο σας κατάπιε φόλα, πρέπει να το κάνετε να κάνει εμετό. Για το λόγο αυτό, φτιάξτε του ένα αλατούχο διάλυμα με ξύδι και λεμόνι ή δώστε του ένα ενέσιμο φάρμακο.

Ο μόνος λόγος που δεν θα δημιουργήσετε συνθήκες για να κάνει εμετό είναι αν το ζωάκι σας έχει ξεκινήσει να κάνει σπασμούς. Ο λόγος που δεν θέλουμε σε αυτή την περίπτωση να κάνει εμετό είναι γιατί μπορεί να πάθει εισροφητική βρογχοπνευμονία.

Πάρτε από το φαρμακείο ενεργό άνθρακα για να απορροφηθεί όσο δηλητήριο δεν βγήκε στον εμετό.
Χορηγήστε του ατροπίνη.
Και φυσικά πηγαίντε το στον κτηνίατρο.

Θερμοπληξία
Τα ζώα στη ζέστη έχουν τις ίδιες σχεδόν ανάγκες με τον άνθρωπο. Ποτέ μην αφήσετε ούτε για 5 λεπτά το σκύλο μόνο του μέσα στο αμάξι. Ακόμα και στη σκιά που νομίζετε πως είναι καλύτερα, η θερμοκρασία μπορεί ν’ ανέβει πάνω από 40 βαθμούς κελσίου.
Τα συμπτώματα που θα σας βάλουν σε υποψία ότι ο σκύλος σας πάσχει από θερμοπληξία, είναι το υπερβολικό λαχάνιασμα, ο αποπροσανατολισμός, το τρέκλισμα και ο γρήγορος σφυγμός του.
Όταν ο σκύλος σας βρεθεί σε κατάσταση θερμοπληξίας, τότε μεταφέρετε τον σ’ ένα δροσερό, ήρεμο και σκιερό μέρος. Ρίξτε του μπόλικο δροσερό νερό στο σώμα και κάντε του επάλειψη με οινόπνευμα. Αφού συνέλθει και τον δείτε να νιώθει καλύτερα, τότε μεταφέρετέ τον στον κτηνίατρο!

Δάγκωμα από φίδι
Στην περίπτωση αυτή, ξεπλύντε καλά την πληγή με νερό ή οξυζενέ και κάντε του μια ένεση κορτιζόνης υποδόρια ή ενδομυϊκά. Σε περίπτωση που το δάγκωμα είναι σε κάποιο από τα άκρα του ζώου, δέστε το σημείο σφικτά με πανί, επίδεσμο ακόμα και ζώνη ανάλογα τι έχετε εκείνη την ώρα. Το παίρνετε και πηγαίνετε στον κτηνίατρο!

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση