GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι Έλληνες μηχανικοί οδηγούνται μαζικά στην φτωχοποίηση και την κοινωνική εξαθλίωση»

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος μετά τις επαπειλούμενες κατασχέσεις των σπιτιών και ...



Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος μετά τις επαπειλούμενες κατασχέσεις των σπιτιών και των γραφείων των Ελλήνων μηχανικών κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Βουλή όπου τονίζει:

«Οι Έλληνες μηχανικοί οδηγούνται μαζικά στην φτωχοποίηση και την κοινωνική εξαθλίωση».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Γ. Κανελλάκης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση περί του θέματος:

«Η κυβέρνηση των υποταγμένων στους ξένους δυνάστες-δανειστές κατάφερε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στους 50.000 Μηχανικούς μεταφέροντας τις ληξιπρόθεσμες Ασφαλιστικές Εισφορές τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Με αποτέλεσμα ακόμα και για χρέη της τάξης των 5000ευρώ να απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και τα σπίτια τους».

Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙΚΑ Γ. Κανελάκης μετά την κατάθεση της ερώτησης προς τον υπουργό Εργασίας από τον Πρόεδρο του ΧΡΙΚΑ Ν. Νικολόπουλο με αφορμή την ανακοίνωση του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την ιδιομορφία του επαγγέλματος του μηχανικού, και με τον κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους από τις κατασχέσεις.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης στην Βουλή έχει ως εξής:

Ερώτηση προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: Απειλούνται με κατασχέσεις ακόμα και για ληξιπρόθεσμα ύψους 5.000 ευρώ χιλιάδες άνεργοι μηχανικοί κινδυνεύουν τώρα να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους.

Το δίδυμο της συμφοράς Σαμαράς και Βενιζέλος με την εθελόδουλη στάση τους προς τις απαιτήσεις των ξένων δυναστών- δανειστών, βάζει στη μνημονιακή πρέσα πενήντα χιλιάδες μηχανικούς που χρωστούν στο Ασφαλιστικό ταμείο τους εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα με απανωτές κυβερνητικές αποφάσεις οδήγησαν σε απόγνωση 50.000 μηχανικούς πανελλαδικά η μεταφορά των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών του Ταμείου τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και τους έφεραν αντιμέτωπους με την απειλή κατασχέσεων, ακόμη και για χρέη της τάξης των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), «πέραν του ότι οι Έλληνες μηχανικοί βιώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πλήρους καθίζησης της οικοδομής και του μαρασμού της μεταποίησης, το ασφαλιστικό τους παρουσιάζει μια σημαντική ιδιομορφία, που δημιουργεί άμεσο πρόβλημα: αυτό που ασφαλίζεται είναι η ιδιότητα του μηχανικού και όχι η άσκηση του επαγγέλματός του, γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες άνεργοι μηχανικοί κινδυνεύουν τώρα να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους».

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε να απαντήσετε με σαφήνεια και ειλικρίνεια στα συγκεκριμένα κάτωθι ερωτήματα:

1. Ο Πρωθυπουργός σκέφτεται τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, μέσω νομοθετικής ρύθμισης;

2. Γιατί δεν προχωρά ο διαχωρισμός του κλάδου της υγείας από εκείνον της σύνταξης;

3. Πόσες χιλιάδες μηχανικοί έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο, με αποτέλεσμα να απειλούνται με κατασχέσεις;

4. Αν υπήρχε διαχωρισμός της υγείας από τη σύνταξη, τότε το Ταμείο θα μπορούσε να εισπράττει περίπου 800 ευρώ και έτσι να έχουν τουλάχιστον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν σήμερα δεν εισπράττει τίποτα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση