GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρή: «Και το μνημόνιο είναι εδώ και μέτρα στοχοποίησης των πολιτών λαμβάνετε κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών»

Η Συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι εμπαίζει τους πολίτες. Πριν τις ευρωεκλογές έταζε μέρισμα και έκλεινε το μάτ...



Η Συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι εμπαίζει τους πολίτες. Πριν τις ευρωεκλογές έταζε μέρισμα και έκλεινε το μάτι σε αυξήσεις στους ενστόλους. Σήμερα, που τα κόμματα της έχουν υφαρπάξει τις ψήφους αυτών και όσων τους πίστεψαν καταθέτουν πολυνομοσχέδιο τσεκουρώματος επικουρικών και εφάπαξ.

Ως ειδική αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο μεσοπρόθεσμο του Μαΐου 2014 είχα προειδοποιήσει για τα κυβερνητικά σχέδια επίθεσης στα επικουρικά ταμεία το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους και στις κύριες συντάξεις από τις αρχές του 2015. Συγκεκριμένα στις 6 Μαϊου 2014, στα πρακτικά της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα: «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018», απευθυνόμενη προς τον κ Σταϊκούρα τον ρώτησα: «Εάν τα 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι χρηματοδοτικό κενό, πώς ακριβώς θα το αντιμετωπίσετε; Με νέο δανεισμό για παράδειγμα; Από τις αγορές, τις οποίες βγήκατε διθυραμβικά; Ή με ένα νέο Μνημόνιο, μόλις τελειώσουν οι εκλογές; Αυτό έχετε συμφωνήσει με τους εταίρους σας; Εάν ναι, θα θέλαμε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό, τι ακριβώς σκοπεύετε να πράξετε.» Στην ίδια συνεδρίαση αναφορικά με τις συντάξεις ρώτησα το εξής: «Σας ξαναρωτάμε, αληθεύει ή όχι ότι οι μειώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα και με το αναθεωρημένο μνημόνιο που υπογράψατε τον Ιούλιο του 2012 και θα αφορούν όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία; Αληθεύει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν στο μισό από τον Ιούλιο και θα καθιερωθούν ατομικές μερίδες ασφάλισης για κάθε ασφαλισμένο; Αληθεύει ότι οι εισφορές μειώνονται, ενώ θα καταργηθούν πλήρως οι κοινωνικοί πόροι που χρηματοδοτούν μια σειρά ασφαλιστικών ταμείων; Αληθεύει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015, βάσει του ν.3863 το 2010, το κράτος θα εγγυάται τη χρηματοδότηση μόνο της βασικής σύνταξης και μόνο μέχρι τα 360 € το μήνα; Αληθεύει ότι αν διαιρέσουμε τον αριθμό των συνταξιούχων που προβλέπεται να έχουμε το 2018, με τα 8,6 δισ. ευρώ που είναι η κρατική χρηματοδότηση, προκύπτει ότι η κρατική εγγύηση για τις συντάξεις είναι λιγότερο από 300 € για κάθε ασφαλισμένο;» Ο κ. Σταϊκούρας τότε μιλούσε για τρελοκομεία. Σήμερα δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε.

Σήμερα που τα σχέδια των κυβερνώντων υλοποιούνται και διαλύουν τις ψευδαισθήσεις όσων τους πίστεψαν, οι υπουργοί της Συγκυβέρνησης μπορούν να κρυφτούν όπως έκαναν στο νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ ή να εγκλειστούν στην φωλιά του κούκου και να μιλούν για ιστορίες επιτυχίας, συνέπειας και σωτηρίας.

Τέρμα τα ψέματα εάν θέλετε βιωσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να αναζητήσετε τα χρήματα από τα δομημένα ομόλογα στην αναγκαστική συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο της εποχής Σημίτη, στο υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών στο PSI του Βενιζέλου και στα υπέρογκα χρέη των μεγαλοκαναλιών όπως για παράδειγμα προς το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Σταματήστε να διχάζετε τους πολίτες, πάψτε την κοροϊδία στους ενστόλους και σε όλους τους ασφαλισμένους και αντιμετωπίστε το ασφαλιστικό με την σοβαρότητα που του αρμόζει και όχι με συγχωνεύσεις που καλύπτουν την μαύρη τρυπά της ανικανότητας των Κυβερνήσεων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση