GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κ. Μητσοτάκης «εγκαλεί» τους υπαλλήλους που δεν αφήνουν να γίνει ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Τους δημοτικούς υπαλλήλους της Πάτρας και άλλων τριών δήμων (Πειραιά, Ζωγράφου και Χαλανδρίου) εγκαλεί ο Υπουργός Διοικητικής Μ...



Τους δημοτικούς υπαλλήλους της Πάτρας και άλλων τριών δήμων (Πειραιά, Ζωγράφου και Χαλανδρίου) εγκαλεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας τους να σταματήσουν να μπλοκάρουν τη διαδικασία ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς η όποια παρακώλυση συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε σήμερα επιστολή για την ομαλή και απρόσκοπτη διενέργεια του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κωνσταντίνο Ασκούνη.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τη μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία σας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τήρηση της αρχής της νομιμότητας, αποτελεί, την υπέρτατη υποχρέωση όλων των οργάνων διοίκησης. Οι “κραυγές” του παρελθόντος που είχαν μάθει με απειλές να επιβάλλονται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτές από κανέναν. Για το λόγο αυτό, σας καλώ, όπως πολύ εύστοχα το πράξατε και στο ζήτημα της απογραφής των ΝΠΙΔ, να διευκολύνετε και να εγγυηθείτε τη διενέργεια του εν λόγω ελέγχου», επισημαίνει - μεταξύ άλλων - στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Ήδη ως πρώτο βήμα ξεκινώντας τη διαδικασία, που προβλέπει ο νόμος, έχω ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τη διενέργεια, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, του επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, στη Γ.Γ. Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πατρών και Ρεθύμνου.

Η επιλογή των ανωτέρων φορέων και Δήμων έγινε με αποκλειστικό κριτήριο το συνολικό αριθμό της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτούς.

Αν και οι Δημοτικές Αρχές και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των ως άνω Δήμων έχουν δεχθεί πρόθυμα να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των Επιθεωρητών σε ορισμένους Δήμους (Πειραιά, Ζωγράφου, Πατρών και Χαλανδρίου) κάποιοι υπάλληλοι, που δηλώνουν συνδικαλιστές με τη δημόσια και πέρα από κάθε λογική προτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρακωλύουν τον ως άνω έλεγχο κατά παράβαση των σαφών προβλέψεων της παρ. 2 του άρθρου 3 της ως άνω ΚΥΑ, σύμφωνα με τις οποίες η όποια παρακώλυση συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος» συνεχίζει.

Ο Υπουργός καταλήγει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τονίζοντας, ότι «είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να ελέγξουμε και να εντοπίσουμε εκείνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που μετετράπησαν σε αορίστου κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, προκειμένου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο».

1 σχόλιο

  1. Είναι κορο'ι'δία να γλειφουν τους υπαλήλους του δημοσίου και να εκδικούνται του ιδιωτικού τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση