GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην τελική ευθεία το «Σπάρτα-Δράμα»

Στην τελική του ευθεία μπήκε το «Σπάρτα-Δράμα». Το Δρομικό Προσκύνημα που επιχείρησαν για πρώτη φορά δυο Σπαρτιάτες φτάνει στην...



Στην τελική του ευθεία μπήκε το «Σπάρτα-Δράμα». Το Δρομικό Προσκύνημα που επιχείρησαν για πρώτη φορά δυο Σπαρτιάτες φτάνει στην κορύφωσή του με τους δυο πεζοπόρους να προσεγγίζουν το μνημείο των ηρωικών Δασοκομάντος την ερχόμενη Κυριακή στη Τερψιθέα Δράμας.
Σε μια Ελλάδα που εν μέσω Θέρους, προβλημάτων και προκλήσεων ζει ώρες ραστώνης [αλλά και αγωνίας] το δρομικό Προσκύνημα που επιχείρησαν δυο Σπαρτιάτες με την εύγλωττη επωνυμία «Σπάρτα-Δράμα» μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Το εγχείρημα του κομμάντο & εθελοντή διασώστη Γιώργου Βασίλαρου και του Ακτιβιστή & φωτογράφου Νίκου Μπακή ήρθε να ταράξει τα νερά αλλά και να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους που μέσα από τα social Media, τα blogs και παρουσιάσεις «χαμηλών τόνων» στον Τύπο συνδέθηκαν με την υπερπροσπάθειά τους και παρακολουθούν τη πορεία τους στενά, κυριολεκτικά βήμα - βήμα. Οι δυο πεζοπόροι ξεκίνησαν πριν από 3, περίπου, εβδομάδες από τη Σπάρτη με στόχο να καλύψουν περπατώντας όλη την απόσταση έως τη Δράμα και ειδικότερα έως τη Τερψιθέα, όπου και βρίσκεται το μνημείο των αδικοχαμένων Δασοκομάντος, της δεκάδας των παλληκαριών που έχασαν άδικα αλλά όχι άδοξα τη ζωή τους το Σεπτέμβρη του 1994 εξαιτίας της πτώσης του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Η συμπλήρωση 20 χρόνων από το δυστύχημα αυτό στάθηκε αφορμή ικανή για τον Γιώργο Βασίλαρο να εμπνευστεί και να υλοποιήσει αυτή την πορεία ζωής με στόχο να τιμήσει τους μαχητές συναδέλφους του, δίνοντας παράλληλα ισχυρά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις. Βασικότερο όλων, το ότι η Ελλάδα θα είχε κερδίσει τον πόλεμο της Φωτιάς τα τελευταία 20 χρόνια αν δεν είχε διαλυθεί αυτό το Σώμα το οποίο πρέπει να ανασυσταθεί με τέτοιο τρόπο που να τιμήσει τους πρωτοπόρους του. Το εγχείρημα του «Σπάρτα – Δράμα» έκανε τους δυο πεζοπόρους να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και ζητημάτων [από την εγκατάλειψη που γνωρίζει ένα σημαντικό κομμάτι του διεθνούς Μονοπατιού Ε4 έως την ερημοποίηση κομματιών της Ελληνικής επαρχίας] αλλά και να επιβεβαιώσουν τη δύναμη της Ελληνικής Ψυχής που έκφρασή της είναι και η μοναδική Ελληνική Φιλοξενία.

Στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει αυτό το Δελτίο για τα Μ.Μ.Ε. αποτυπώνεται μέρος μόνον αυτής της δύσκολης και εκπληκτικής πορείας που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή σε κλίμα έντονης συγκίνησης και φόρτισης στο χώρο του Μνημείου στη Τερψιθέα Δράμας.
Παρακολουθείτε την εξέλιξη και τον επίλογο του Σπάρτα – Δράμα μέσα από την οικεία σελίδα στο facebook / Σπάρτα – Δράμα Sparta – Drama και επικοινωνήστε μέσω της σελίδας και της Ομάδας Υποστήριξης με τους δυο πεζοπόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση