GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Νικ Καλάθης

Με καθυστέρηση λίγων ημερών, η FIBA κοινοποίησε την απόφασή της για τον Νικ Καλάθη και την... παράβαση του κώδικα ντόπινγκ που...



Με καθυστέρηση λίγων ημερών, η FIBA κοινοποίησε την απόφασή της για τον Νικ Καλάθη και την... παράβαση του κώδικα ντόπινγκ που έκανε στη διάρκεια της περιόδου στο ΝΒΑ. Ο 25χρονος γκαρντ τιμωρήθηκε με τετράμηνο αποκλεισμό, που ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου.

Θα αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, που αρχίζει στις 30 Αυγούστου, αλλά από τη στιγμή που στη διάρκεια της τιμωρίας δεν του επιτρέπεται καν να παίξει σε φιλικά, θα χάσει τα τουρνουά σε Κάουνας και Πο και θα παίξει μόνο στα δύο τελευταία ματς με την Τουρκία, στις 20 και 22 Αυγούστου σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Αναλυτικά η απόφαση της FIBA:

«Στις 18 Απριλίου 2014, το ΝΒΑ ανακοίνωσε την τιμωρία του κ. Καλάθη για 20 αγώνες για παράβαση του κώδικα αντι-ντόπινγκ του ΝΒΑ. Μετά την ανακοίνωση αυτή και την κλήση του παίκτη από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η FIBA έθεσε την υπόθεση-σύμφωνα με τον κώδικα της WADA και τον εσωτερικό κανονισμό της FIBA για το ντόπινγκ-υπόψη της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA, προκειμένου να αποφασιστεί αν και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Καλάθης για τις διοργανώσεις της FIBA.

Μετά από αίτημα του παίκτη, η πειθαρχική επιτροπή της FIBA έκανε ακρόαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 Ιουλίου 2014. Η επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της στις 21 Ιουλίου κι έκρινε πως ο κ. Καλάθης παραβίασε τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και κατά συνέπεια δεν είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί σε διοργανώσεις της FIBA για μια περίοδο τεσσάρων μηνών, που αρχίζει από τις 19 Απριλίου του 2014 και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου του 2014. Κατά την περίοδο αυτή, ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κανέναν αγώνα, ανάμεσα σε αυτούς και σε φιλικά.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA αφορά τη FIBA και τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και δεν αφορά την υπάρχουσα απόφαση του ΝΒΑ. Δικαίωμα έφεσης υπάρχει στην αρμόδια επιτροπή της FIBA εντός 14 ημερών».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση