GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σκουπίδια του Πύργου «προκαλούν» την Αμαλιάδα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αμαλιάδα και ευρύτερα στο δήμο Ήλιδας, η λύση που δρομολογείται για την επίλυση του θέματος τ...



Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αμαλιάδα και ευρύτερα στο δήμο Ήλιδας, η λύση που δρομολογείται για την επίλυση του θέματος της διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου Πύργου...

Λύση που «περνά» από το χώρο της ‘Τριανταφυλλιάς’, το σημείο δηλαδή που έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.

Η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, να προχωρήσει στη δωρεάν παραχώρηση έκτασης που ανήκει στην Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος, προκειμένου να διαθέσει τα απορρίμματά του ο δήμος Πύργου, έθεσε σε συναγερμό το δήμο Ήλιδας, καθώς εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή θα μετατραπεί η περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο και επί της ουσίας τορπιλίζεται το έργο της κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, που απευθύνεται σε ολόκληρο το νομό Ηλείας.
Άμεση αντίδραση

Η αντίδραση του νέου Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ήταν άμεση και χθες απηύθυνε κατεπείγον έγγραφο προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, το οποίο κοινοποιείται στο νυν Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ‘Τριανταφυλλιάς’.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο ο κ. Χριστοδουλόπουλος καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μεριμνήσει για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου έγκαιρα ο δήμος Ήλιδας να διαμορφώσει τη στάση του απέναντι στις προκλητικές, όπως τις χαρακτηρίζει, πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν παράγοντες του δήμου Πύργου- μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής- στο μέγα θέμα της μεταφοράς του δεματοποιητή στην ‘Τριανταφυλλιά’.

Τετελεσμένα σε βάρος του δήμου

«Με δεδομένο ότι διαχρονικά, δήμος Αμαλιάδας και δήμος Ήλιδας, έχουν αναλάβει βιώσιμες πρωτοβουλίες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος όλου του νομού, είναι απαράδεκτο ο Πύργος να προχωρά ανενόχλητος και μονομερώς στη δημιουργία επιβλαβών- τετελεσμένων σε βάρος μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο και ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζητά να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο εντός της τρέχουσας εβδομάδας με μοναδικό θέμα αυτό των απορριμμάτων.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» για την κατάσταση που διαμορφώνεται, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη λύση που έχει δρομολογηθεί για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω της κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πυροδοτεί αυτή τη λύση. Αυτό άλλωστε το είχαμε επισημάνει και στην τελευταία συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νομού Ηλείας. Γι’ αυτό και ζητώ την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα και να διαμορφώσουμε τη στάση μας, απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την πλευρά του Πύργου, οι οποίες θεωρούμε ότι είναι προκλητικές και θέτουν σε κίνδυνο το έργο που θα λύσει το πρόβλημα για ολόκληρο το νομό».
Μαρία Καραμπάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση