GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: Το «δίδυμο» της συμφοράς μας «φόρτωσε Κυβέρνηση Σημίτη».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ν. Νικολόπουλου. "Στην Βουλή οι φοβερές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Με...



Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ν. Νικολόπουλου. "Στην Βουλή οι φοβερές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά»
Μετά την συγκλονιστική ομολογία του Πρωθυπουργού της Ιταλίας ότι :
«Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών», όπως δήλωσε ο κ. Μ. Ρέντσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γερμανικής frankfurter allgemeine zeitung, «καπάκι για να κουμπώσει» ήρθε η ερώτηση – φωτιά, που κατετέθη στη Βουλή από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής και απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά.

Αφορμή για την νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ρόλο των ξένων δυνάμεων στη σύνθεση και λειτουργία της νέας κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Συγκεκριμένα στην φιλοΣαμαρική εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (14/6) σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο έγκυρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Σίμος, ο οποίος είχε διορισθεί και Πρόεδρος της κρατικής Τηλεόρασης από τον ίδιο τον Α. Σαμαρά, καταγράφει όλες τις ξένες επιρροές, στην συγκρότηση της νέας κυβέρνησης βάζοντας έναν τίτλο καθόλου κολακευτικό για τον Πρωθυπουργό.
Η δημοσιογραφική έρευνα εμφανίζει τον Α. Σαμαρά να έχει ρόλο «μαριονέτας» ή να λειτουργεί σχεδόν ως παρένθετο πρόσωπο.
Συγκεκριμένα γράφει : «Αυτή είναι μια Κυβέρνηση... Κώστα Σημίτη (!). Με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του… παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει εγκαταλείψει την εξουσία εδώ και μία δεκαετία» και συνεχίζει ο Ν. Σίμος:
«Με άλλα λόγια, οι έξωθεν επιρροές- κυρίως γερμανικές - παραμένουν ισχυρές» και συνεχίζει: «αφορμή για αυτές τις διαπιστώσεις αποτέλεσε ο πρόσφατος ανασχηματισμός και κυρίως η επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, του κ. Γκίκα Χαρδούβελη».
Στην ερώτηση του ο Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων καταγράφει και μεταφέρει τα πιο χαρακτηριστικά σημεία όπως:
«Οι δικαιολογημένες πρώτες ειρωνικές μάλλον εκτιμήσεις είναι ότι εξακολουθούμε να έχουμε τόσα χρόνια τώρα... κυβέρνηση Σημίτη»
«Μάλιστα τα τελευταία τέσσερα χρόνια η επιρροή Σημίτη στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής είναι μεγάλη… το δε Βερολίνο, εμπιστεύεται το «σημιτικό περιβάλλον». Εξ ου και προηγήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τον οποίον εμπιστεύεται ο κ. Σημίτης».
Οι δύο επόμενοι Υπουργοί Γ. Στουρνάρας και Γκ. Χαρδούβελης, που ανέλαβαν το βάρος της εφαρμογής των μέτρων, ήταν επίσης στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Την «περίοδο Στουρνάρα» η ομάδα των Σημιτανθρώπων συνεκροτείτο από τους Γ. Καραβίτη, ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, υπεύθυνος της λεγόμενης «δημιουργικής λογιστικής» και ο Π. Θωμόπουλο, πρόεδρο του ΤΧΣ μέχρι πρότινος αλλά και με άλλεςμ θέσεις σημαντικής ευθύνης επί σειρά ετών στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Πολύ «ενδιαφέρουσα» είναι η ιστορία για το πώς «επιλέγονται» οι υπουργοί Οικονομικών την εποχή των Μνημονίων, με ανθρώπους του σημιτικού περιβάλλοντος!
Ο κ.. Σαμαράς κατέληξε στον κ. Ράπανο, που ήταν τότε διοικητής της Εθνικής και ανήκε και αυτός στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ, με συχνές επαφές -και αυτός- με τον κ. Σημίτη.
Λογάριαζε, όμως, ο Πρωθυπουργός χωρίς τον ξενοδόχο!, αναφέρει ο Ν. Σίμος και καταλήγει:
Η Γερμανία, δεν ήθελε τον κ. Ράπανο. Οι λόγοι υγείας που προβλήθηκαν για την αντικατάσταση Ράπανου δεν ήσαν πραγματικοί; Μήπως ήταν προφάσεις για μην «τσαλακωθεί» ο νεόκοπος Πρωθυπουργός; Έχει ενδιαφέρον, ότι στις δηλώσεις του ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης είπε τις φράσεις - κλειδιά που ικανοποιούν το Βερολίνο – κάτι που δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ο κ. Ράπανος!
Ο Γκ. Χαρδούβελης -όπως σημειώνει το δημοσίευμα- επανέλαβε τη σημασία της διατήρησης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών «Γερμανική συνταγή δημοσιονομικής πειθαρχίας», τονίζοντας: «Πρέπει να παραμείνουμε αξιόπιστοι»!
Ο Γκ. Χαρδουβελης είναι διευθυντής μεταξύ άλλων και του οικονομικού γραφείου του κ. Σημίτη, την ίδια θέση που κράτησε και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου!!! Είναι ο ίδιος που συμμετέχει στη διαδικασία κουρέματος των ομολόγων ιδιωτών και κυρίως ασφαλιστικών ταμείων, με όλες τις συνέπειες για την επιβίωσή τους!
Μια διαδικασία που ο ίδιος ο Γκ. Χαρδούβελης «ξόρκιζε» έναν χρόνο πριν, τασσόμενος σε κοινή συνέντευξή του με τον προκάτοχό του κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους, με το επιχείρημα ότι θα επικρατούσε πανικός στην Ευρώπη και θα έχαναν χρήματα γερμανικές και γαλλικές τράπεζες!

Τέλος αξίζει να μνημονευτεί και το εξής περιστατικό : Όταν ο Γ. Στουρνάρας υποδέχτηκε τον Γκ. Χαρδούβελη στο υπουργείο είπε την φράση «ο Γκίκας θα φυλάει... Θερμοπύλες» και καταλήγει ο Ν. Σίμος: «Πρέπει να ψάξουμε στον χάρτη αν υπάρχει τέτοιο όνομα στη γερμανική μεθόριο των φιλελλήνων Γερμανών»!
Μετά την κατάθεση του στο Κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: Άραγε εάν δεν είναι αληθή τα όσα καταγράφει ο δημοσιογράφος Ν. Σίμος στα «Παραπολιτικά» γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έβγαλε μια ανακοίνωση διάψευσης;
Δικαιολογημένα αναρωτιούνται οι Έλληνες πολίτες, ο «εραστής» της εξουσίας Α. Σαμαράς καλά δεν προσβάλλεται; Δεν αντιλαμβάνεται ότι δια της σιωπής του ένα μήνα τώρα επιβεβαιώνει το αληθές του περιεχομένου του δημοσιεύματος; Αλήθεια γιατί δεν αντιδρά, γιατί δεν απαντά?
Δεν τον προσβάλλουν αυτού του είδους τα δημοσιεύματα; Φοβάμαι ότι οι νέες αποκαλύψεις αποτελούν μία επιβεβαίωση ότι κουμάντο σ αυτή τη χώρα κάνει η γερμανόπνευστη σημιτική καμόρα που τη στιγμή που ο ελληνικός λαός χειμάζεται αυτή γεμίζει τα σεντούκια της με πακτωλούς χρημάτων «διυλίζοντας» το αίμα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση