GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άκυρες και οι μονομερείς μειώσεις ενοικίων που πληρώνει το δημόσιο

Τα δικαστήρια «ξηλώνουν» το ένα μετά το άλλο τα μέτρα του Μνημονίου... Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ...



Τα δικαστήρια «ξηλώνουν» το ένα μετά το άλλο τα μέτρα του Μνημονίου...
Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε άκυρο και αντισυνταγματικό το νόμο που περιελήφθη στο Μνημόνιο και με το οποίο, από το 2010, το δημόσιο μείωσε μονομερώς το ποσό των ενοικίων που πληρώνει για κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες του. Το δικαστήριο υποχρέωσε μάλιστα τη δημόσια υπηρεσία (ΙΚΑ) να επιστρέψει αναδρομικά και εντόκως τα χρήματα που παρακράτησε χωρίς τη συμφωνία των ιδιοκτητών του ακινήτου.

Μόλι χθες, Δευτέρα, από το ΣΕΒ ο κύριος Χαρδούβελης έλεγε πως η κυβέρνηση -και όχι τα δικαστήρια- ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική, ενώ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών είχε και σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των ενστόλων για το θέμα των αναδρομικών τους (το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα).

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε και το πλαίσιο της λύσης που σχεδιάζει να δώσει. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΣΕΒ «οι πιέσεις είναι έντονες και αναφέρω ως παράδειγμα τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία. Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική» είπε.

Ωστόσο με την απόφασή του (2509/2014) το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς έβαλε «νάρκη» στους νόμους περί αντισυνταγματικότητας των νομοθετικών ρυθμίσεων για την μονομερή μείωση των μισθωμάτων στις μισθώσεις για στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου (άρθρου 21 ν. 4002/2011 και άρθρου 2 του ν.4081/2012) που ορίζουν και ότι τα μισθώματα αυτά δεν επιτρέπεται να αυξηθούν πριν την 1.1.2015.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούσε κτίριο όπου στεγάζονται ιατρεία του ΙΚΑ, το δικαστήριο έκρινε ότι «οι μειώσεις αυτές έλαβαν χώρα δυνάμει των προαναφερθέντων νόμων, οι οποίοι, όμως δεν πρέπει να εφαρμοσθούν, ως αντισυνταγματικοί, κατά τα αναφερόμενα ανωτέρω».

Για το λόγο αυτό επιδικάστηκε να πληρώσει το δημόσιο στον κάθε ιδιοκτήτη 100.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης για κάθε μίσθωμα μέχρις εξοφλήσεως. Η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή και να συμψηφιστεί εν όλω η δικαστική δαπάνη.

1 σχόλιο

  1. ‘‘Ο ρόλος του Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ήταν να φύγει από την Νέα Δημοκρατία και να ίδρυση πατριωτικό κόμμα και στη συνεχεία την κατάλληλη στιγμή να πουλήσει τους ψηφοφόρους του στο ΠΑΣΟΚ .’’
    Το ΛΑΟΣ δηλαδή ο Γ.Καρατζαφέρης , που μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου με την ΜΑΦΙΑ ΜΑΖΙ έφεραν το ΔΝΤ και την ΜΕΡΚΕΛ στην ΕΛΛΑΔΑ . Με την δικαιολογία ο Καρατζαφέρης ότι δήθεν ψηφίζοντας τα πρώτα άρθρα του μνημονίου θα έσωζε την Ελλάδα ..………….
    Στην ουσία όμως μας ΠΡΟΔΩΣΕ , διότι στη συνέχεια όπως αποδείχτηκε όλα τα στοιχεία για να πάμε στο ΔΝΤ ήταν ΠΛΑΣΤΑ .
    Αυτή ήταν η δουλειά του στην πολιτική να αρπάξει την εμπιστοσύνη του ΕΛΛΗΝΑ πατριώτη και μετά να την πουλήσει στους διεθνείς τοκογλύφους ΔΝΤ , ΜΕΡΚΕΛ, ,κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση