GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 30 σημεία αποκλίσεων για το Κυπριακό

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου διατείνεται, δημοσίως, ότι αποδέχεται τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί στις συνομιλίες Χρ...


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου διατείνεται, δημοσίως, ότι αποδέχεται τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί στις συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ και καταγράφηκαν στο γνωστό έγγραφο Ντάουνερ.
Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου αποκαλύφθηκε ότι σε τουλάχιστον 30 σημεία οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά αποκλίνουν από τις γνωστές συγκλίσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» ήταν άκρως αποκαλυπτικός και κατέδειξε τη διάσταση δηλώσεων και πράξεων εκ μέρους του κ. Έρογλου.
Ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις και από τις δύο πλευρές για όλα τα θέματα ουσίας, παρόλο που μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος με το περιεχόμενο όλων των προτάσεων.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Θέλετε να περάσετε στην τρίτη φάση, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στη μεθοδολογία, ώστε να έχουμε μία βάση για τις συνομιλίες» ενώ ο κ. Έρογλου είπε: «Η βάση μας θα είναι οι συγκλίσεις».
Ο κ. Αναστασιάδης τον ρώτησε σε ποιες συγκλίσεις αναφέρεται και συνέχισε: «Αν αναφέρεσαι στο έγγραφο Ντάουνερ, τότε οι προτάσεις σας με το έγγραφο του Ντάουνερ έχουν 30 σημεία διαφορετικά, χωρίς να υπολογίζουμε τα θέματα ΕΕ, οικονομία και εδαφικό, τα οποία δεν έχουμε εξετάσει ακόμα».
Ο κ. Έρογλου απάντησε: «Όχι, δεν αποδέχομαι το έγγραφο Ντάουνερ. Ποτέ δεν είπα ότι αποδέχομαι τις συγκλίσεις στο έγγραφο Ντάουνερ. Τα θέματα που αποδέχομαι ως συγκλίσεις είναι τα 31 έγγραφα που κατατέθηκαν στις συνομιλίες Χριστόφια- Ταλάτ και έπειτα με μένα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης υπέδειξε πως τα 31 έγγραφα ήταν η βάση του εγγράφου Ντάουνερ, κάτι που επιβεβαίωσαν και τα Ηνωμένα Έθνη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση