GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Υπουργείο Οικονομικών "έσταξε' χρήμα σε 126.000 λογαριασμούς

Πιστό στο …ραντεβού του, το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε μια ακόμη δόση του κοινωνικού μερίσματος με το που συμπληρώθηκαν 15 η...



Πιστό στο …ραντεβού του, το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε μια ακόμη δόση του κοινωνικού μερίσματος με το που συμπληρώθηκαν 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η κατάθεση έγινε σήμερα οπότε όσοι πιστοί ελέγξατε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς. Ο αριθμός αυτών που πληρώθηκαν έφτασε στις 126.000.

Αν προστεθούν και αυτοί που είχαν πληρωθεί μέχρι σήμερα, (564.535 σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών) τότε ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει πλέον στις 690.000. Όσοι πληρώθηκαν σήμερα, είναι αυτοί που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2014. Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια είναι: 1. 7050 ευρώ για τον άγαμο (ο οποίος παίρνει 500 ευρώ μέρισμα) 2. 9400 ευρώ για τον παντρεμένο (το μέρισμα ανεβαίνει στα 666,67 ευρώ) 3. Για οικογένειες με παιδιά, προστίθενται 1175 ευρώ στο εισοδηματικό κριτήριο και 83,33 ευρώ στο μέρισμα. Μερικές δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αν και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που προαναφέρθηκαν, δεν εισέπραξαν σήμερα το μέρισμα.

Πρόκειται για περιπτώσεις που «μπήκαν στην άκρη» καθώς θεωρήθηκαν ύποπτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, περίπτωση δικαιούχου ο οποίος δήλωσε τον ίδιο αριθμό της ΔΕΗ με άλλους 10 φορολογούμενους. Όλες αυτές οι αιτήσεις, θα ελεγχθούν ηλεκτρονικά ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν και οι αιτούντες για έλεγχο στην εφορία. Αν για κάποιο λόγο διαπιστωθεί ότι εισέπραξαν χρήματα φορολογούμενοι οι οποίοι δεν δικαιούνταν τα χρήματα, το υπουργείο Οικονομικών θα κινήσει τη διαδικασία να τα ζητήσει πίσω.

Όσοι μετά τον έλεγχο προκύψει ότι τελικώς δικαιούνται το μέρισμα, θα το εισπράξουν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση